Antena 3 CNN Politică PSD cere românilor să nu-şi divulge CNP-ul la recensământ

PSD cere românilor să nu-şi divulge CNP-ul la recensământ

PSD cere românilor să nu-şi divulge CNP-ul la recensământ
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
20 Oct 2011   •   14:37

Partidul Social-Democrat a cerut populaţiei să nu-şi divulge CNP-ul atunci când vor răspunde la întrebările recenzorilor de la recensământ. Formaţiunea îi acuză pe democrat-liberali că solicită ilegal Codul Numeric Personal, pentru a frauda alegerile, informează Mediafax.

Senatorul PSD Georgică Severin a precizat faptul că CNP-ul nu poate fi solicitat de către recenzori, ci numai de către autorităţile abilitate.

"Recensământul are caracter statistic, de imagine globală, datele furnizate de cineva nu duc la persoana respectivă. E inexplicabil din punct de vedere democratic, dar explicabil din punct de vedere al intenţiei de fraudare a alegerilor de către puterea PDL faptul că cetăţenii sunt obligaţi să-şi spună CNP-ul"

Mai mult decât atât Severin a spus că cetăţenii pot fi identificaţi după CNP, iar datele pe care ei le oferă cenzorilor, referitoare la adresă, proprietăţi, religie, etnie, convingeri nu vor mai avea un caracter statistic, în cazul unui recensământ, ci vor forma o bază de date individualizată.




×
Subiecte în articol: PSD cnp
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close