Antena 3 CNN Politică Puiu Haşotti, despre teza sa de doctorat: Se poate verifica în cinci minute că nu constituie plagiat

Puiu Haşotti, despre teza sa de doctorat: Se poate verifica în cinci minute că nu constituie plagiat

Puiu Haşotti, despre teza sa de doctorat: Se poate verifica în cinci minute că nu constituie plagiat
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    22 Iun 2012   •   17:19

Ministrul desemnat pentru portofoliul Culturii, Puiu Haşotti, a a depus, joi, la cabinetul primului-ministru declaraţia pe propria răspundere prin care atestă că teza sa de doctorat şi alte opere ştiinţifice nu constituie un plagiat, document solicitat de preşedintele Traian Băsescu.

Vineri, în direct la Antena 3, Puiu Haşotti a declarat că lasă la dispoziţia premierul oportunintea de a depune sau nu această declaraţie.

"Chestiunea este foarte simplă. Se poate rezolva în cinci minute.(...) Dacă domnul preşedinte are bunăvoinţa să trimită pe cineva la Academia Română şi să ia cele 4 referate care au însoţit teza mea de doctorat", a spus ministrul desemnat al Culturii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a ameninţat, vineri, pe şeful statului cu suspendarea, dacă nu îl va învesti luni pe Haşotii, la Ministerul Culturii.

Administraţia prezidenţială precizează că, potrivit deciziei 356 a Curţii Constituţionale din anul 2007, preşedintele ţării "are îndreptăţirea de a verifica corespunderea" candidatului pentru funcţia de ministru, în cazul remanierii guvernamentale.

În vârstă de 59 de ani, Puiu Haşotti este liderul grupului PNL din Senat şi vicepreşedinte al formaţiunii liberale.

El a fost deputat în legislaturile 1996-2000 şi 2000-2004, iar din 2004 este senator. Puiu Haşotti este membru al Comisiei de cultură din Senat.

Marţi seara, Mircea Diaconu a declarat că se retrage din Guvern, după ce a fost declarat definitiv incompatibil de către instanţa supremă, întrucât a fost şi senator şi director al Teatrului Nottara. Într-un alt dosar, Mircea Diaconu este cercetat de procurori pentru conflict de interese, după ce în calitate de director la Teatrul Nottara şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.

Tot marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că i-a propus premierului Victor Ponta preluarea şefiei Ministerului Culturii de către senatorul PNL Puiu Haşotti.

Miercuri, premierul Victor Ponta a transmis Preşedinţiei  propunerea de numire a lui Puiu Haşotti pentru postul de ministru al Culturii.

Preşedinţia informează că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 25 iunie, la ora 19.00.

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close