Antena 3 CNN Politică Redactorul şef Jurnalul Naţional, despre episodul agenţilor acoperiţi din redacţia cotidianului

Redactorul şef Jurnalul Naţional, despre episodul agenţilor acoperiţi din redacţia cotidianului

Redactorul şef Jurnalul Naţional, despre episodul agenţilor acoperiţi din redacţia cotidianului
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Ian 2015   •   18:11
Redactorul şef al cotidianului Jurnalul Naţional, Dan Constantin, a povestit, în ediţia de marţi a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, episodul prin care s-a demonstrat că au existat agenţi acoperiţi în redacţie. 
 
"Este un caz tipic de şcoală, în plantarea şi eşuarea unor acoperiţi din redacţii. Dacă ne aducem aminte, aceste acţiuni operative se bazau pe definirea campaniilor din mass media ca un element de atac la siguranţa naţională. Acea strategie nu a fost aprobată de Parlament, însă instituţia respectivă a acţionat în baza unor operaţiuni, în interiorul redacţiei JN. Documentul respectiv cum a parvenit? A ieşit din SRI, a fost o dovadă foarte clară de lupte între grupe, interese în interiorul principalului serviciu de informaţii. Prin apariţia lor în public, ţinta a fost generalul Coldea. Pentru că dânsul a semnat. Pentru a da credibilitate, sigur că ofiţerul acoperit din redacţie a fost sacrificat. Bănuiesc eu că au fost mai mulţi, pentru că sunt legături şi cu plecările foarte rapide din grupul unuia dintre foştii redactori şefi"
 
Dan Constantin a explicat că a fost vorba despre o defecţiune în interiorul SRI. 
 
"A fost o acţiune foarte clară, o defecţiune în interiorul SRI, pentru că nici ei nu au făcut gălăgie, nu au dezminţit, nu au acţionat. Ştiu că publicaţia lui Nistorescu a fost, într-un fel, sub vizorul lor. Ştiu că Nistorescu a avut o schimbare radicală de atitudine, după ce s-a deschis o procedură de cercetare pentru divularea unor secrete."
 
"Despre demisia domnului Maior, dânsul putea să îşi dea demisia cu mult înainte. Au fost atacuri asupra judecătorilor CCR, şi în 2007 şi în 2012, au fost acţiuni operative, de poliţie politică. Şi presiunile au fost şi atunci, nu numai acum, când au apărut ca plângere faţă de reprezentanţii celor care redactează MCV. Putea domnul George Maior să îşi dea demisia în acea aberantă operaţiune de supraveghere în masă la BAC. În urma acelor acţiuni, au fost duşi cu autobuzele copiii. Nimeni de la Parlament, de la comisii, nu a emis vreun punct de vedere", a conchis Dan Constantin.
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close