Antena 3 CNN Politică Retrocedările, pe mâna penalilor. Ponta i-a mulţumit parlamentarului Marko Attila pentru ajutor

Retrocedările, pe mâna penalilor. Ponta i-a mulţumit parlamentarului Marko Attila pentru ajutor

Retrocedările, pe mâna penalilor. Ponta i-a mulţumit parlamentarului Marko Attila pentru ajutor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    17 Apr 2013   •   14:41

Legea retrocedărilor a fost făcută cu ajutorul unui parlamentar condamnat la 3 ani de închisoare într-un caz de retrocedare abuzivă.

Victor Ponta i-a mulţumit în plen parlamentarului UDMR Marko Attila pentru ajutor şi amendamentele aduse la noua formă a legii.

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament, stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor.

Foştii proprietari de imobile naţionalizate ale căror dosare au fost deja soluţionate vor primi despăgubiri în numerar în termen de cinci ani, începând cu ianuarie 2014, în tranşe anuale egale al căror cuantum nu poate fi sub 5.000 lei.

Parlamentarul UDMR Marko Attila a fost acuzat de abuz în serviciu contra interesului public pentru restituirea Colegiului "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close