Antena 3 CNN Politică România TV intră în Parlament. Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, ales deputat de Prahova

România TV intră în Parlament. Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, ales deputat de Prahova

România TV intră în Parlament. Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, ales deputat de Prahova
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    11 Dec 2012   •   21:55

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost ales deputat de Prahova cu aproximativ 70% din voturi, următorul clasat fiind contracandidatul său de la PP-DD, Ion Neagu, acesta obţinând un număr de voturi de peste cinci ori mai mic decât al reprezentantului USL, potrivit Agerpres.

Datele furnizate de Biroul Electoral Prahova arată că Sebastian Ghiţă a obţinut 17.976 de voturi, iar contracandidatul său de la PP-DD - 3.574 de voturi, în timp ce candidatul ARD, medicul Sofia Mihăilescu, a întrunit 3.278 de voturi.

Sebastian Ghiţă a candidat din partea USL, el fiind membru al PSD Prahova de mai mulţi ani. Omul de afaceri nu a mai deţinut funcţii publice în administraţia locală sau centrală. El este finanţator al echipei de baschet Asesoft Ploieşti şi patron al televiziunii de ştiri RTV.

Numele său este legat şi de dosarul în care fostul patron al Realitatea TV Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat, în luna iunie, la un de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, declara duminică, după închiderea urnelor, că USL are trei propuneri de numiri în Guvern, printre acestea aflându-se şi Sebastian Ghiţă.



×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close