Antena 3 CNN Politică Se naşte un nou preşedinte în PSD. Ponta susţine ideea înfiinţării funcţiei de preşedinte executiv, "numărul doi" în Guvern

Se naşte un nou preşedinte în PSD. Ponta susţine ideea înfiinţării funcţiei de preşedinte executiv, "numărul doi" în Guvern

Se naşte un nou preşedinte în PSD. Ponta susţine ideea înfiinţării funcţiei de preşedinte executiv, "numărul doi" în Guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Feb 2013   •   14:27

Premierul Victor Ponta susţine ideea înfiinţării în PSD, la Congresul din aprilie, a unei funcţii de preşedinte executiv al partidului, care să ocupe şi poziţia "numărul doi" în Guvern.

Întrebat dacă susţine ideea înfiinţării funcţiei de preşedinte executiv al PSD, preşedintele social-democraţilor a răspuns: "Da, poate fi. (...) Problema PSD este că eu nu vreau să confundăm partidul cu Guvernul. Eu, ca preşedinte sunt prim-ministru, secretarul general este viceprim-ministru, ori trebuie ca la PSD să rămână un secretar general şi o structură politică care să funcţioneze - nu împotriva Guvernului, dar separat de Guvern. Pentru că la un moment dat, Guvernul şi eu, personal, probabil că nu vom mai avea atâta popularitate, ori partidul trebuie să meargă dincolo de succesul sau nu al prim-ministrului", a răspuns Ponta.

În plus, Ponta a mai susţinut că nu doreşte ca PSD să fie acaparat în totalitate de Guvern, ci să aibă "o viaţă separată".

"Ne gândim cum să facem ca partidul să nu fie acaparat de Guvern, pentru că PSD va fi şi când guvernul acesta nu va mai fi în funcţie", a explicat şeful Executivului.

Ponta vrea ca secretarul general al PSD să rămână la partid şi să se ocupe de problemele de zi cu zi, iar preşedintele executiv să fie "numărul doi" în partid şi în Guvern.

Funcţia de preşedinte executiv a mai existat în PSD până în 2006. Ultimul ocupant al acestui post a fost Adrian Năstase.












×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close