Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei: Miliardari pe lista conturilor secrete

Sinteza zilei: Miliardari pe lista conturilor secrete

Sinteza zilei: Miliardari pe lista conturilor secrete
de M.Z.    |    07 Iul 2015   •   22:18
Nume sonore, printre care foşti miniştri, fosşti directori de bancă sau apropiaţi ai lui Mircea Geaonă figurează pe lista miliardarilor cu conturi secrete. Dezvăluirea a fost prezentată marţi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Numele fostului ministru al Finanţelor, Mihai Tănăsescu, figurează pe lista lungă a acuzaţilor din dosarul Microsoft. Daniela Florentina Ganea, soţia lui Mihai Tănăsescu, nu este nici ea străină de acest cont.
 
Pe lista miliardarilor mai apare şi Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, care a deţinut în perioada 1994-2000 un cont "Jeannot".Nu există date despre rulajul acestui cont. Ionuţ Costea a devenit director adjunct la Banca Europeană pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie (BERD), ocupând această poziţie până în 2004, când s-a reîntors în România, la conducerea unor bănci locale. În perioada 2009-2012, Ionuţ Costea a fost numit de Guvern preşedinte al bîncii de stat Eximbank, unde avea un salariu de peste 20.000 de euro pe lună.
 
Şi Vladimir Cohn, fost acţionar al clubului Dinamo, a deţinut un cont de peste 3,6 milioane de dolari, în perioada 2006-2007. El a fost asociat, în afaceri, şi cu Remus Truică, George Copos, Cristian Borcea.
 
Sorin Creţeanu, care apare în dosarul "Poşta", şi-a creat în 2006 un cont la HSBC Geneva. Documentele arată un sold de 962.185 de dolari în 2007.
 
Şi numele lui Jean Valvis se asociază în arhiva HSBC cu două conturi secrete. Unul dintre ele aparţine unei companii, iar în 2007 pe acea firmă exista un depozit de 9.151.890 de dolari.

Analistul economic Radu Soviani, invitat la Sinteza Zilei, a spus că în România s-a furat, în cei 25 de ani, 35 de miliarde de euro.
 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea miliardari
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close