Antena 3 CNN Politică Sorin Oprescu: Nu are sens să mărim taxele şi impozitele în Bucureşti

Sorin Oprescu: Nu are sens să mărim taxele şi impozitele în Bucureşti

Sorin Oprescu: Nu are sens să mărim taxele şi impozitele în Bucureşti
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Dec 2012   •   10:53

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu are niciun sens să se mărească taxele şi impozitele în Bucureşti, pentru că nu ar fi niciun beneficiu, dar decizia va fi luată de CGMB, după ce apare ordonanţa privind reactualizarea taxelor şi impozitelor.
   
"Am dat în analiză la finanţişti, la contabili. Nu are niciun sens (majorarea taxelor şi impozitelor - n.r.). Beneficiul pentru Primărie e mic. (...) Eu nu-i mai încarc pe bucureşteni. Eu, personal, nu, dar o să dau în analiză, în Consiliul General", a precizat Oprescu, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată de Pro TV, întrebat dacă vor creşte taxele şi impozitele.
   
El a adăugat că pe cetăţeni nu-i interesează că este vorba de o reactualizare a taxelor şi impozitelor.
   
Întrebat când se va discuta în Consiliul General, Oprescu a răspuns: "Întâi să apară ordonanţa (...) Ordonanţa am văzut-o, e coerentă, dar e târziu, bugetul are nevoie, dar nu aceasta este resursa".
   
Guvernul a adoptat o hotărâre privind actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%.
   
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu va publica HG privind actualizarea taxelor locale cu inflaţia până nu se va înţelege foarte clar că Guvernul nu măreşte aceste taxe, iar actualizarea cu rata inflaţiei se poate face doar de către autorităţile locale, dacă doresc.
   
"Azi în şedinţa de Guvern a revenit acea Hotărâre promovată de Guvernul Ungureanu, în conformitate cu legea, o Hotărâre de Guvern care dă voie, conform legii, conform tuturor legilor privind finanţele publice locale, dă voie autorităţilor locale - Consiliu Local, CGMB - să actualizeze taxele locale cu inflaţia. Nu obligă, însă", a spus Ponta.
   
El a precizat că din textul HG nu se înţelege acest lucru foarte clar, motiv pentur care nu o va publica încă.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu taxe impozite CGMB autorităţi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close