Antena 3 CNN Politică Subiectiv: Vanghelie, care a strâns semnături pentru EBA

Subiectiv: Vanghelie, care a strâns semnături pentru EBA

Subiectiv: Vanghelie, care a strâns semnături pentru EBA
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Iul 2015   •   21:24

Detalii suprinzătoare din referatul de trimitere în judecată a lui Marian Vanghelie. Procurorii demască modul în care Elena Băsescu a strâns semnăturile pentru candidatura la europarlamentare. Primarul sectorului 5 s-a ocupat personal ca mezina lui Traian Băsescu să obţină, contra cost, 10 mii de semnături. În referatul DNA apare şi numele lui Mircea Geoană şi al soţiei acestuia. Cei doi au primit mai multe ceasuri de lux de la Vanghelie.

Afaceristul Marin Dumitru le a povestit procurorilor cum în vara lui 2014 , Marian Vanghelie i-a cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la europarlamentare a Elenei Băsescu. Un alt apropiat al lui Marin Dumitru a povestit că, în primavara lui 2014 acesta l-a chemat la el la birou şi i-a propus ca în schimbul unei sume să îl ajute cu strângerea semnăturilor.

Tot din referatul procurorilor, reiese cum Vanghelie încerca să se pună bine cu liderii PSD. Mircea Geoană a povestit că primarul sectorului 5 i-a dat lui şi soţiei mai multe ceasuri de lux.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Marian Vanghelie pentru 23 de infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Anchetatorii spun că acesta ar fi prejudiciat bugetul primăriei pe care a condus o cu 65 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu Marian Vanghelie eba
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close