Antena 3 CNN Politică "Traian Băsescu îl FAVORIZEAZĂ, de fapt, pe Ponta". Cum explică analiştii politici ipoteza-ŞOC

"Traian Băsescu îl FAVORIZEAZĂ, de fapt, pe Ponta". Cum explică analiştii politici ipoteza-ŞOC

"Traian Băsescu îl FAVORIZEAZĂ, de fapt, pe Ponta". Cum explică analiştii politici ipoteza-ŞOC
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    31 Aug 2014   •   20:16

Preşedintele Traian Băsescu îl favorizează, de fapt, pe premierul Victor Ponta, deşi acest lucru nu se vede - cel puţin aceasta este concluzia politologilor.

 
"Traian Băsescu aparent susţine o atmosferă anti-Ponta, dar pe de o parte îl favorizează pe Victor Ponta", a spus politologul Cristian Pârvulescu, de la Asociaţia Pro Democraţia, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.
 
Analistul politic a şi explicat ipoteza pe care o susţine.
 
"Confruntarea (la alegerile prezidenţiale - n.r.) este între Băsescu şi Ponta, ceea ce-l avantajează pe Ponta, ceea ce avantejează menţinerea electoratului USL în condiţiile în care USL a dispărut. Este ceea ce nu-şi dorea Crin Antonescu în momentul în care a luat decizia să rupă USL, sperând că poate recupera o parte a electoratului", a adăugat Pârvulescu.
 
Politologul a mai spus, la Antena 3, că acesta este motivul pentru care Mihai Răzvan Ungureanu spunea ca preşedintele Traian Băsescu să nu se manifeste, pentru ca să existe o confruntare între un candidat, oricare ar fi el, şi Victor Ponta, şi nu între Traian Băsescu şi Victor Ponta.
 
Totuşi, analistul politic a apreciat că şi la alegerile europene, PSD a obţinut cel mai bun scor, unul confortabil, dar nici pe departe 50%.

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close