Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu riscă până la 7 ani de închisoare pentru şantaj, după ce a ameninţat-o pe Firea

Traian Băsescu riscă până la 7 ani de închisoare pentru şantaj, după ce a ameninţat-o pe Firea

Traian Băsescu riscă până la 7 ani de închisoare pentru şantaj, după ce a ameninţat-o pe Firea
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    06 Ian 2015   •   23:42

Traian Băsescu riscă până la şapte ani de închisoare pentru şantaj, după ce a ameninţat-o anul trecut pe senatoarea PSD Gabriela Firea.

Avocatul politicianului, Lucian Bolcaş, spune că, dacă fostul preşedinte se va încăpăţâna să nu vină de bună voie la audieri, ar putea fi luat pe sus de jandarmi, "direct din piscina noii sale locuinţe de protocol".

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat că deocamdată se efectuează cercetare penală in rem.

Traian Băsescu ar putea fi chemat în faţa procurorilor pentru a da declaraţii în dosarul în care este acuzat de şantaj. Fostul preşedinte a ameninţat-o public pe Gabriela Firea anul trecut, în perioada în care aceasta făcea parte din comisia de anchetă pentru terenul de la Nana.

Momentan, cercetarea penală vizează faptele, nu persoanele. 
 
Dacă judecătorii îl vor găsi vinovat, Traian Băsescu riscă până la şapte ani de închisoare pentru şantaj.
 
Întreg scandalul a pornit de la declaraţia din aprilie de anul trecut care i-a adus lui Băsescu această plângere penală. 
 
Afirmaţiile preşedintelui au fost făcute în contextul în care comisia parlamentară ancheta în primăvara lui 2014 tranzacţia dubioasă cu terenuri făcută de familia prezidenţială la Nana, iar Gabriela Firea era unul dintre deputaţii care au întocmit raportul trimis la Parchet. 

Procurorii au redeschis, pe 30 decembrie, dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea îl acuză pe fostul preşedinte de şantaj. Purtătoarea cu cuvânt a PSD este reprezentată în instanţă de avocatul Lucian Bolcaş.

Ameninţările preşedintelui Traian Băsescu la adresa unui parlamentar al României nu au rămas fără ecou. Plângerea penală împotriva şefului statului a fost depusă pe 14 aprilie. 


Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea santaj
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close