Antena 3 CNN Actualitate Tiberiu Niţu: A fost reluată urmărirea penală in rem în dosarul Firea - Băsescu

Tiberiu Niţu: A fost reluată urmărirea penală in rem în dosarul Firea - Băsescu

Tiberiu Niţu: A fost reluată urmărirea penală in rem în dosarul Firea - Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Ian 2015   •   09:42
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, marţi dimineaţă, că a fost reluată urmărirea penală in rem în dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea îl acuză pe fostul preşedinte de şantaj.

"Ceea ce este important este semnificaţia urmăririi penale. Anchetatorii au identificat o faptă penală în afirmaţia fostului preşedinte al României. Băsescu a săvârşit o faptă penală atunci când a ameninţar un senator al României că nu îşi ca mai găsi soţul acasă. Dacă procurorii au decis urmărirea penală in rem, noi va trebui să insistăm ca singura persoană responsabilă de această faptă penală, şi anume Traian Băsescu, să se prezinte în faţa procurorilor", a declarat Radu Tudor, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Avertizarea preşedintelui vine la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

Scandalul şantajului Băsescu-Firea ia amploare. Preşedintele îi spune lui Pandele ce DOSAR îl aşteaptă

Firea, după ameninţarea lui Băsescu: Mă tem pentru familia mea, dar îmi fac datoria. Soţul meu nu are niciun dosar

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST


×
Subiecte în articol: Tiberiu Niţu
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close