Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu şi Victor Ponta, prima întâlnire pe 2013. Vezi care a fost subiectul de discuţie

Traian Băsescu şi Victor Ponta, prima întâlnire pe 2013. Vezi care a fost subiectul de discuţie

Traian Băsescu şi Victor Ponta, prima întâlnire pe 2013. Vezi care a fost subiectul de discuţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Ian 2013   •   18:36

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut, joi, o întâlnire, discuţiile vizând, conform Preşedinţiei, chestiuni legate de bugetul pe anul 2013.

Potrivit Guvernului, s-a vorbit despre apropiata vizită a delegaţiei FMI şi alte teme de importanţă pentru anul 2013.
   
"Domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta au avut o întrevedere astăzi, la Palatul Cotroceni, care a durat mai bine de o oră şi jumătate şi în cadrul căreia s-au discutat chestiuni legate de bugetul României pe anul 2013 şi de finanţarea deficitelor", a declarat pentru Mediafax Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.
   
Totodată, Guvernul a remis presei un comunicat conform căruia "primul-ministru Victor Ponta a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele României Traian Băsescu pe tema apropiatei vizite a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti".

"În cadrul acestei întâlniri s-au abordat şi alte teme de importanţă pentru anul 2013", se mai arată în comunicat.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional condusă de Erik de Vrijer se va afla la Bucureşti în perioada 15-29 ianuarie pentru cea de-a 7-a şi a 8-a evaluare a acordului stand-by, principalele teme de discuţie fiind perspectivele economiei, bugetul pe 2013, reformele structurale şi politica monetară.

Delegaţia Fondului a amânat, în toamna lui 2012, cea de-a şaptea evaluare a acordului stand-by cu România, pe fondul desfăşurării alegerilor parlamentare şi formării unui nou guvern.
   
Totuşi, în noiembrie a fost prezentă o misiune tehnică, în timpul căreia experţii FMI au analizat performanţele economice şi bugetare, fără a face însă niciun fel de declaraţii publice şi fără un raport către consiliul director al Fondului.
   
Actualul acord a fost parafat în primăvara anului 2011, odată cu închiderea înţelegerii începute în 2009, şi urmează să se finalizeze în lunile martie-aprilie ale acestui an.
   

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close