Antena 3 CNN Politică Udrea vrea alegeri parlamentare anticipate, cu riscul ca România să intre din nou în criză

Udrea vrea alegeri parlamentare anticipate, cu riscul ca România să intre din nou în criză

Udrea vrea alegeri parlamentare anticipate, cu riscul ca România să intre din nou în criză
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Dec 2012   •   21:21

Elena Udrea a declarat pentru un post de televiziune că ar merge pe ideea alegerilor parlamentare anticipate, care să se realizeze prin dizolvarea Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu, scrie Jurnalul Naţional.

Preşedintele ar putea face acest lucru, în cazul în care Parlamentul ar respinge de 2 ori propunerea pentru postul de premier.

"Constituţional vorbind, preşedintele are şi altă variantă decât să-l desemneze pe Victor Ponta: să desemneze un premier, iar în cazul în care nu trece în Parlament de două ori, să fie dizolvat Parlamentul şi să se organizeze alegeri anticipate. Acest Parlament ar merita dizolvat: e prea mare, sunt prea mulţi parlamentari penali. Să se facă alegeri pentru 300 de parlamentari, aşa cum a vrut poporul la referendum", spune Elena Udrea.

"E dificil, dar nu imposibil. E greu, că intrăm în criză. În principiu, n-ar fi rău să facem alegeri să avem un Parlament mai mic", a mai adăugat Udrea.

De asemenea, aceasta a mai avansat o nouă variantă, prin care alegerile anticipate să aibă loc odată cu alegerile prezidenţiale, în 2014.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea alegeri
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close