Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga este noul preşedinte al Senatului. Candidatul PDL a primit 69 de voturi "pentru"

Vasile Blaga este noul preşedinte al Senatului. Candidatul PDL a primit 69 de voturi "pentru"

Vasile Blaga este noul preşedinte al Senatului. Candidatul PDL a primit 69 de voturi "pentru"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    28 Noi 2011   •   18:01

Vasile Blaga este noul preşedinte al Senatului. Candidatul propus de Partidul Democrat Liberal şi susţinut de coaliţia de guvernare a primit 69 de voturi "pentru", în timp ce propunerea USL, Titus Corlăţean, a primit doar 63 de voturi.

Parlamentarii şi-au exprimat votul pentru unul dintre cei doi candidaţi: Vasile Blaga, susţinut de coaliţia de guvernare, sau Titus Corlăţean, propus de USL.

Senatorilor le-au fost distribuite buletine de vot pe care erau înscrise numele celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Senatului - Vasile Blaga şi Titus Corlăţean -, acestea fiind depuse în urna de vot după exprimarea opţiunii.

Vasile Blaga, a mulţumit, în plen, pentru votul primit şi s-a declarat convins că această Cameră va recupera întârzierile existente, precizând că îi mulţumeşte fostului preşedinte Mircea Geoană pentru activitatea în fruntea instituţiei.

"Împreună vom reuşi să recuperăm din restanţele pe care le avem în procesul de legiferare. O să depun eforturile necesare pentru a normaliza relaţiile dintre noi. Relaţiile şi discuţiile dintre grupurile parlamentare trebuie să ia o altă turnură. Am convingerea că Senatul este şi va rămâne şi prin calitatea celor care o compun Camera superioară a Parlamentului" a declarat noul preşedinte al Senatului.

În încheiere, Vasile Blaga a invitat Biroul Permanent la şedinţă.

 

Vezi şi declaraţiile senatorului Vasile Blaga înainte de votul din Senat: "Mă simt onorat de susţinerea partidului".



×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close