Antena 3 CNN Politică Vezi cât cheltuie deputaţii cu plata salariaţilor din teritoriu

Vezi cât cheltuie deputaţii cu plata salariaţilor din teritoriu

Vezi cât cheltuie deputaţii cu plata salariaţilor din teritoriu
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Aug 2011   •   08:52

Deputaţii, indiferent de culoare politică, nu ţin cont de criză când vine vorba să-şi stimuleze financiar angajaţii din cabinetele parlamentare. Zeci de aleşi din Camera Deputaţilor îşi rezervă lunar bani frumoşi pentru plata subalternilor din teritoriu care răspund la telefoane, le fac cafeaua, le fixează întâlniri sau le scriu comunicate de presă.

Deputaţii, indiferent de culoare politică, nu ţin cont de criză când vine vorba să-şi stimuleze financiar angajaţii din cabinetele parlamentare.

Zeci de aleşi din Camera Deputaţilor îşi rezervă peste 5.000 lei pentru plata subalternilor din teritoriu care răspund la telefoane, le fac cafeaua, le fixează întâlniri sau le scriu comunicate de presă.

Primul în top este ministrul Apărării, Gabriel Oprea. În calitatea sa de deputat, el are rezervat lunar, pentru plata angajaţilor din colegiul din Ilfov în care a fost ales, nu mai puţin de 8.084 lei.

Pe locul al doilea se află udemeristul Pal Arpad, care îşi plăteşte subalternii de la Harghita cu o sumă totală de 8.077 de lei. El este urmat de liberalul Ludovic Orban care pentru plata consilierilor săi are rezervată o sumă de 8.028 lei. Orban este urmat în clasament de democrat-liberala Raluca Turcan. Oamenii care lucrează pentru ea în cabinetul de la Sibiu sunt platiţi în total cu 7.448 lei.

Conservatorul Sergiu Andon, ales deputat la Bucureşti, îşi plăteşte angajaţii cu o suma totală de 7.348 lei, fiind urmat de cel mai nou deputat în Parlament, Mariana Câmpeanu, de la PNL, care şi-a alocat în iunie pentru plata oamenilor de la cabinetul din Hunedoara 7.307 lei.

Locul şapte e ocupat de Corneliu Olar, deputat PDL de Alba, cu 7.193 lei pentru angajaţii săi, urmat de Cristian Adomniţei, deputat PNL de Iaşi cu 7.058 lei.

Deputatul UDMR Marton Arpad, de la Covasna, cheltuieste doar 6.734 lei pentru plata salariilor subalternilor, în timp ce colegul Dan Păsat de la PDL cheltuieşte 6.699 lei pentru plata angajaţilor.


×
Subiecte în articol: deputati teritoriu salarii politicieni
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close