Antena 3 CNN Politică Vicepremierul Ungariei despre revendicările maghiarilor din Transilvania: Dacă alţii au voie, atunci şi maghiarii pot

Vicepremierul Ungariei despre revendicările maghiarilor din Transilvania: Dacă alţii au voie, atunci şi maghiarii pot

Vicepremierul Ungariei despre revendicările maghiarilor din Transilvania: Dacă alţii au voie, atunci şi maghiarii pot
Sursa foto: foto: dantanase.ro
17 Apr 2015   •   14:03

Premierul Ungariei a transmis un mesaj maghiarilor din România în care îi încurajează pe aceştia în chestiunea autonomiei. A vorbit despre revendicările maghiarilor din Transilvania şi a zis: dacă "alţii au voie şi maghiarii pot", adăugând că aceştia nu au cerut niciodată ceva respins de Uniunea Europeană. Semjen Zsolt şi-a început discursul cu mesajul pe care premierul ungar l-a transmis participanţilor la congres.

"Domnul premier a vorbit despre tensiuni. Acestea există, nu doar în regiune, ci peste tot. Nimeni nu s-ar fi gândit după aderarea la Uniunea Europeană că inscripţiile bilingve reprezintă o problemă, că imnul Ungariei reprezintă o problemă, Colegiul "Miko" e încă o problemă. Deci există o problemă, iar aceasta revine retroactiv. Unii sunt chiar intimidaţi de această problemă. (...) Iar după aderarea la UE nu ne-am fi gândit că ajungem din nou în această situaţie, că acele revendicări legitime, care există în documente acceptate de toate statele member UE, pot reprezenta o ameninţare pentru o ţară", a afirmat Semjen.

El le-a spus maghiarilor că toate revendicările lor sunt legitime. "Niciodată comunitatea maghiară din Transilvania nu a cerut ceva ce să fie respins de UE. De aceea trebuie să respingem toate acuzaţiile care pun semn de egalitate între revendicările legitime, rasism şi xenofobie. Nu suntem mai prejos decât nicio altă naţiune din Uniunea Europeană. Maghiarii din Transilvania nu sunt mai prejos decât nicio altă comunitate sau minoritate din UE. Dacă alţii au voie, atunci avem şi noi voie. Dacă alţii sunt liberi să facă ce vor, şi noi putem face ce vrem. Şi nouă ni se cuvin aceleaşi lucruri care există în alte ţări. Nu putem accepta negocieri ale acestor drepturi?, a afirmat Semjen.

"Dragi colegi, Ungaria vă sprijină, oricând veţi putea conta pe Ungaria", a conchis vicepremierul Ungariei.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close