Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Scopul meu în viaţă nu este să stau într-o funcţie. M-am gândit la demisie imediat după alegeri

Victor Ponta: Scopul meu în viaţă nu este să stau într-o funcţie. M-am gândit la demisie imediat după alegeri

Victor Ponta: Scopul meu în viaţă nu este să stau într-o funcţie. M-am gândit la demisie imediat după alegeri
de S.T.    |    06 Dec 2014   •   21:12

Premierul Victor Ponta a răspuns invitaţiei Alessandrei Stoicescu, sâmbătă, la "Q&A", unde a vorbit despre relaţia sa cu preşedintele ales Klaus Iohannis, despre schimbările în structura Guvernului, dar şi despre scandalul din PSD şi alte teme de actualitate.

 "Avem nevoie de dialog şi de colaborare, nu de ceartă. (...) Cu domnul Iohannis am candidat, a câştigat, nu am contestat şi nici n-am vreun resentiment faţă de cineva care a câştigat o competiţie electorală şi sunt absolut convins că înţelege, ca şi mine, necesitatea ca ceea ce a fost rău în aceşti 10 ani să se schimbe. Sunt convins că va fi o schimbare în bine", a declarat premierul.

Întrebat cât de des s-a gândit la demisie, Victor Ponta a răspuns: "În primul rând, m-am gândit imediat după ziua de 16, pentru că era normal".

"Scopul meu în viaţă nu este să stau într-o funcţie, ci să am o funcţie dacă pot să fac ceva din ceea ce cred", a adăugat premierul.

Ce-l face pe Victor Ponta să vorbească despre demisie?

"Mi-am dorit, m-am pregătit să fiu prim-ministru, candidatura la prezidenţiale a apărut în ultimul moment.(...) 2014 a fost un an cu schimbări neaşteptate.(...) N-am vrut să dau impresia cuiva că trebuie să stau eu pe un scaun şi restul nu contează. Ultima parte, cea mai importantă pentru mine, era faptul că într-o funcţie publică costul cel mai mare îl plătesc cei apropiaţi: Daciana, Irina şi Andrei", a spus Ponta.

"M-am gândit la demisie. Le-am şi spus colegilor mei că e normal şi de bun-simţ şi oricum trebuie o noua conducere".

De ce s-a răzgândit Victor Ponta în privinţa demisiei?

"Am simţit şi sunt convins că aici nu-i vorba de ipocrizie... am primit mesaje de la foarte mulţi oameni care mi-au zis că m-au votat şi au crezut în mine(...). Foarte mulţi din cei care m-au votat sau care au crezut în mine mi-au spus că nu pot să-i las baltă".

"Cred că am resursele interne necesare de a continua un proiect pe care l-am început în 2010, în 2012 ca prim-ministru, şi de a duce până la capăt nişte proiecte extrem de importante în care oamenii care m-au votat au crezut", a mai spus premierul Victor Ponta.

"O iau de la capăt, mai înţelept, pentru că oamenii învaţă mai mult din înfrângeri decât din victorii".


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Q&A cu Alessandra Stoicescu"



×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close