Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Un procuror anunţă sfârşitul lui Kovesi în fruntea DNA şi al justiţiei băsiste

100 de minute: Un procuror anunţă sfârşitul lui Kovesi în fruntea DNA şi al justiţiei băsiste

100 de minute: Un procuror anunţă sfârşitul lui Kovesi în fruntea DNA şi al justiţiei băsiste
19 Aug 2014   •   18:32

Fostul procuror Angela Nicolae i-a trimis o nouă scrisoare deschisă lui Dan Voiculescu, condamnat în dosarul “Telepatia” la 10 ani de închisoare, în care îi transmite că acţiunile pe care le face la Inspecţia Judiciara a CSM, privind cei doi judecători ai Curţii de Apel care l-au condamnat, nu vor avea succes întrucât “la aceste institutii se afla magistraţi băsişti care nu o să vă facă dreptate”.

În această scrisoare, Angela Nicolae o acuză pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi că a distrus mulţi oameni nevinovaţi din răzbunare şi prevede că sfarsitul acesteia în scaunul de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este foarte aproape.

Iată conţinutul integral al scrisorii.

Domnule Voiculescu, cu tot respectul pe care vi-l port, îmi permit să vă spun că dumneavoastră, în acest moment, greşiţi profund în ceea ce faceţi. Cheia problemei, a succesului acţiunilor dvs faţă de o condamnare nedreaptă, nu este acolo unde o căutaţi ca o persoană de bună-credinţă, prin plângeri la Inspecţia Judiciară a CSM sau prin plângeri penale faţă de cei doi judecători care v-au executat fără milă la ordinul lui Băsescu. Pentru că aici, la aceste instituţii şi acum, se află magistraţii băsişti care nu o să vă facă dreptate.

Ca un fost magistrat executat şi eu la rândul meu, pentru că ştiu prea multe despre abuzurile băsiste, parte din ele le-am făcut publice - şi nu mă voi opri aici cu tot riscul - am anticipat cu două zile înainte de condamnarea dvs că veţi fi executat. Vă spun că toţi magistraţii care au avut curajul să vorbească, dar absolut toţi, au fost fie sancţionaţi disciplinar, fie excluşi din sistem, fie arestaţi ei şi membrii ai familiilor lor pentru a-i distruge total.

Pentru că am avut curajul să demasc aceste abuzuri şi să vă susţin pe dvs şi Antenele, Kovesi m-a considerat o urmarită penal lipsită de credibilitate. Trebuie să ştiţi că, numai după plecarea lui Băsescu dar mai ales după înlăturarea vârfurilor justiţiei băsiste, dvs şi altor persoane cărora li s-au realizat făcături, kitschuri, adică dosare penale, vi se va face dreptate. Acum abuzurile continuă iar oamenii din justiţie ai lui Băsescu vor acoperi aceste abuzuri neavând puterea să recunoască deschis "da, noi v-am condamnat pe nedrept", "da, noi v-am aplicat o pedeapsă maximă nemeritată la ordinul lui Băsescu''.(...)

Poporul şi-a spus cuvântul "când a ieşit la o plimbare la Cotroceni" şi a promis că va reveni când va fi nevoie, pentru a apăra democraţia şi statul de drept. Pentru că poporul român s-a săturat de minciuna, ura şi răzbunarea băsistă. Toţi ştim că Băsescu, prin ura personală pe care v-a purtat-o, de mult timp, a dorit să vă vadă, în mod diabolic, fie şi pentru o zi în închisoare, care s-a transformat în zece ani. Mi s-a reproşat de către Kovesi "că sunt o urmarită penal lipsită de credibilitate", dar eu o asigur pe aceasta că se amăgeşte profund dacă ea crede că, în viitorul foarte apropiat, va "avea credibilitatea necesară pentru a rămâne pe înaltul scaun de procuror-şef DNA, pe care nu-l merită şi care putea fi ocupat de persoane mult mai competente şi bine pregătite profesional, care nu ar fi putut niciodată să fie manipulate pentru că au coloană vertebrală.

Kovesi are pe conştiinţă mulţi oameni nevinovaţi, pe care i-a distrus, pe ei şi pe familiile lor, pentru că nu este deloc uşor să ştii că soţul sau fiul tău se află pe nedrept în închisoare, alţii s-au sinucis pentru că nu au putut să facă faţă presiunilor, alţii au facut infarct etc. Deşi Kovesi accelerează la maximum spre rău, spre distrugere, spre răzbunare, sfârşitul sistemului băsist, al justiţiei băsiste este aproape şi el va fi cumplit, exemplar.

Va fi un război al dosarelor penale, în care marii procurori şi judecători băsişti vor cădea, steaua lor jalnică va apune, rămânând o amintire tragică în istoria acestui popor atât de năpăstuit de soartă de-a lungul timpului.



×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close