Antena 3 CNN Actualitate A noua zi de proteste. Manifestanţii revin în Piaţa Universităţii. Patru jandarmi sunt cercetaţi pentru violenţe

A noua zi de proteste. Manifestanţii revin în Piaţa Universităţii. Patru jandarmi sunt cercetaţi pentru violenţe

A noua zi de proteste. Manifestanţii revin în Piaţa Universităţii. Patru jandarmi sunt cercetaţi pentru violenţe
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    20 Ian 2012   •   14:38
UPDATE 23.05// Aproximativ 200 de persoane mai protestează în Piaţa Universităţii din Capitală, în celelalte oraşe din ţară manifestanţiile s-au încheiat, a declarat purtătorul de cuvânt al M.A.I., citat de Mediafax.

UPDATE 22.25//
Peste o sută de persoane au protestat, vineri seară, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti. La miting a venit şi o femeie cu o pereche de pantofi purtată pe care a oferit-o simbolic ministrului Elena Udrea.

UPDATE 21.40//
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a anunţat că, potrivit situaţiei înregistrate până la ora 21.00, protestele s-au încheiat în mai multe oraşe, iar la manifestaţii mai sunt 1.500 de persoane, din care 500 sunt în Piaţa Universităţii din Capitală, informează Mediafax.

În Capitală, protestatarii sunt împărţiţi în cele două zone de manifestaţie, trotuarul din faţa Teatrului Naţional şi fântâna de la Piaţa Universităţii.

UPDATE 20.50 //
Peste 3.500 de persoane protestează în toată ţara, aproximativ 500 dintre aceştia fiind în Piaţa Universităţii din Bucureşti, a declarat, vineri seară, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru, citat de Mediafax.
   
Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 20.00, în Piaţa Universităţii din Capitală protestează aproximativ 500 de persoane, a precizat Marius Militaru.

UPDATE 20.30//
Peste o sută de persoane au protestat, vineri, în cea de-a şasea zi de proteste la Bistriţa Năsăud, cerând, în faţa Instituţiei Prefecturii demisia guvernul şi a preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate.

UPDATE 19.45 //
Aproximativ 200 de protestatari scandează, la Târgu Mureş, "Băsescule, de-ţi pasă, demisia pe masă", în timp ce şoferii unor autoturisme claxonează şi înconjoară zona centrală a oraşului, având afişe pe care scrie "Jos taxa auto" şi "Taxa de poluare = o gogoaşă mare".

UPDATE 19.15 //
Peste 100 de persoane s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, protestând faţă de preşedintele Traian Băsescu şi cerând demisia acestuia, informează Mediafax.
   
Protestatarii s-au adunat, după ora 18.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte pe care scrie "Ciocu' mic, acum noi suntem puterea", "Jos hoţii, să fie executaţi", "Noi săraci şi goi, cancerul cu voi".

UPDATE 19.10
// În ciuda unei ploi abundente, peste o sută de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta la Arad. Aceasta este cea de-a şase zi consecutivă de demonstraţii, relatează Mediafax.

UPDATE 18.30
//
Aproximativ 500 de persoane protestează la Iaşi, în Piaţa Palatului Culturii, cerând demisia Guvernului. Mitingul este organizat de sindicatele ieşene din educaţie şi sănătate şi este programat să se încheie la ora 20.00.

UPDATE 18.00 //
Patru jandarmi sunt cercetaţi de procurori pentru violenţe în timpul protestelor. Procurorii au deschis 12 dosare în care sunt cercetaţi protestatari.

UPDATE 17.50
// Aproximativ 80 de persoane protestează, vineri după-amiază, în Piaţa Victoriei din Deva, în pofida ploii, manifestanţii având steaguri şi pancarte cu mesajul "Jos Băsescu" şi scandând "Nu contează câţi suntem, pe Băsescu jos îl dăm", informează Mediafax.

UPDATE 16.50
// Profesorii care au participat la manifestaţia de la Ministerul Educaţiei au ajuns în Piaţa Universităţii, spunând că nu au venit ca sindicalişti, ci ca profesori şi că vor să ceară să fie respectaţi, să trăiască într-un stat de drept şi să aibă o viaţă mai bună pentru copiii lor.

O serie mai lungă de proteste se anunţă în Capitală în următoarele zile. Primăria a autorizat mai multe mitinguri. Sindicaliştii, cadrele militare disponibilizate sau revoluţionarii sunt doar căţiva dintre cei care vor ieşi în stradă.

În ţară au început deja protestele. Peste 300 de oameni protestează la această oră la Galaţi. Iar câteva zeci de persoane participă la un protest în Piaţa Universităţii din Bucureşti.


Studenţii vor ieşi din nou în Piaţa Universităţii în această seară, pentru a cere demisia ministrului Daniel Funeriu. Tinerii s-au supărat şi pe ministrul de externe Teoeodr Baconschi, care ar fi trebuit să stea de vorbă cu ei dar nu a făcut-o.



Sute de profesori au protestat astăzi, de la ora 15.00, în faţa Ministerului Educaţiei. Imediat după protest, cadrele didactice au plecat spre Piaţa Universităţii.

A trecut mai bine de o săptămână de când au izbucnit protestele împotriva puterii. În tot acest timp, mii de oameni au ieşit în stradă.

Scânteia care a declanşat revolta oamenilor a fost demisia forţată a alui Raed Arafat de la Ministerul Sănătăţii.  

Aceasta este a noua zi de proteste, după ce tonul manifestaţiilor a fost dat de mişcarea de protest de la Târgu Mureş, de joia trecută.

Protestele s-au extins rapid în peste 60 de oraşe şi par să nu se mai oprească.
 


Citiţi şi:

Traian Igaş, audiat în Camera Deputaţilor pentru modul în care au acţionat forţele de ordine la proteste

 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close