Antena 3 CNN Actualitate Acuzaţiile GRAVE aduse lui Berbeceanu, studiate de anchetatori. "Se comporta ca liderul unei grupări INTERLOPE"

Acuzaţiile GRAVE aduse lui Berbeceanu, studiate de anchetatori. "Se comporta ca liderul unei grupări INTERLOPE"

Acuzaţiile GRAVE aduse lui Berbeceanu, studiate de anchetatori. "Se comporta ca liderul unei grupări INTERLOPE"
de O.P.    |    25 Oct 2013   •   05:38

Acuzaţii grave aduse de procurorii DIICOT fostului şef de la Crimă Organizată Alba, Traian Berbeceanu, cercetat acum în stare de arest. În referatul procurorilor, obţinut în exclusivitate de Antena 3, anchetatorii spun că Berbeceanu avea un comportament ca al "unui lider al grupărilor interlope".

În referatul de 141 de pagini,  Berbeceanu mai este acuzat că ar fi ţinut ilegal în biroul său stenograme clasificate din dosarele mai vechi ale DIICOT şi că a iniţiat operaţiuni de încurajare a conflictelor între grupările interlope.

Berbeceanu susţine în continuare că este victima unei răzbunări puse la cale de colegi de breaslă în legătură cu care ar fi raportat şefilor mai multe fapte de corupţie, în urmă cu trei luni.

Acum, aceste acuzaţii sunt anchetate de procurorii de la DNA şi de la Parchetul General.La ieşirea de la audieri, Traian Berbeceanu nu a declarat nimic în legătură cu dosarul în care este anchetat. Considerat capul grupării, omul de afaceri Titus Biriescu spune că totul este o făcătură.

Şeful Biroului de combatere a crimei organizate din Alba se consideră victima unei înscenări. În spatele ei ar sta colegii lui poliţişti, dar şi procurori care se temeau că ar fi putut face publice relaţiile dintre ei şi mai mulţi interlopi.

Traian Berbeceanu a fost primit de prieteni şi colegi cu aplauze la Curtea de Apel.

Berbeceanu s-a asigurat că povestea lui va fi aflată şi a lăsat pe mâna unor persoane de încredere o scrisoare în care povesteşte toate dedesubturile activităţii procurorilor şi ofiţerilor din judeţul Alba.

Unul dintre şefii săi şi un coleg sunt acuzaţi că au făcut chiar favoruri sexuale ca să strângă probe mincinoase împotriva lui. Într-un răspuns la o solicitare făcută de Antena 3, Poliţia Română spune că Berbeceanu a înaintat şefilor un raport în care vorbea despre posibile fapte de corupţie, la începutul lunii iunie. Cei de la poliţie au trimis către DNA şi Parchet sesizările lui Berbeceanu.

×
Subiecte în articol: Traian berbeceanu
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close