Antena 3 CNN Actualitate Adrian Sobaru a încheiat o asigurare pe viaţă în urmă cu o lună

Adrian Sobaru a încheiat o asigurare pe viaţă în urmă cu o lună

Adrian Sobaru a încheiat o asigurare pe viaţă în urmă cu o lună
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Dec 2010   •   18:04

Adrian Sobaru, electricianul de 42 de ani de la TVR care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, a încheiat o poliţă de asigurare de viaţă în urmă cu o lună , au informat surse din piaţa asigurărilor, citate de Mediafax.  Sobaru ar fi trebuit să primească suma asigurată, de 17.000 de lei, la împlinirea vârstei de 65 de ani.

În caz de deces prin accident, poliţa i-ar fi dat dreptul la încasarea triplului sumei asigurate, respectiv aproximativ 52.000 RON.Poliţa nu include şi clauze de spitalizare.

Conform informaţiilor de prezentare disponibile pe pagina web a societăţii Alico România, poliţa Capital Invest se adresează în special persoanelor active care îşi doresc o resursă financiară suplimentară în orice etapă a vieţii. La sfârşitul contractului Capital Invest, asiguratul primeşte o sumă asigurată fixă, care include o dobândă garantată.

De asemenea, în cazul unui deces din accident, beneficiarii poliţei primesc o sumă de trei ori mai mare decât suma asigurată garantată prin contract. În plus, în cazul unei invalidităţi totale permanente din accident, asiguratul este despăgubit cu o sumă de două ori mai mare decât suma asigurată garantată prin contract, dar poate fi majorată prin suplimentarea primei.

Directorul general al Alico Asigurări România, Theodor Alexandrescu, a precizat că nu poate spune dacă Adrian Sobaru este client al companiei. “Informaţia că Adrian Sobaru este client Alico este o speculaţie. Şi chiar dacă ar fi client Alico, în calitate de şef al companiei, nu pot da publicităţii informaţii confidenţiale despre un asigurat al nostru. Legislaţia şi deodontologia din domeniul asigurărilor mă împiedică să fac publică această informaţie", a spus Alexandrescu.

Directorul general al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat, miercuri, că o comisie formată din reprezentanţi ai TVR şi ai Camerei Deputaţilor efectuează cercetarea în cazul Adrian Sobaru. Potrivit oficialului, incidentul ar putea să nu intre în categoria accidentelor de muncă, deoarece a fost o acţiune voită.

Sobaru a fost supus, miercuri, unei intervenţii chirurgicale, la nivelul frunţii. Bărbatul a fost supus operaţiei după fracturile suferite la nivelul oaselor frontale, nasului şi globilor oculari. Angajatul TVR a fost internat până azi la secţia de neurochirurgie a Spitalului Universitar.

Adrian Sobaru s-a aruncat pe 23 decembrie de la unul dintre balcoanele Camerei Deputaţilor, în semn de protest. Bărbatul a căzut de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. Incidentul s-a petrecut în timp ce premierul Emil Boc susţinea un discurs pe marginea unei moţiuni de cenzură înaintată de Opoziţie.

 

×
Subiecte în articol: adrian sobaru parlament sinucidere
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close