Antena 3 CNN Actualitate "Ajută spitalul de copii Grigore Alexandrescu să se facă bine"

"Ajută spitalul de copii Grigore Alexandrescu să se facă bine"

"Ajută spitalul de copii Grigore Alexandrescu să se facă bine"
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Apr 2011   •   15:42

Fundaţia „Mereu Aproape”, împreună cu fundaţia Vodafone şi Trustul Intact Media Group, organizează sâmbătă, de la ora 16.00, un teledon dedicat modernizării spitalului de copii Grigore Alexandrescu. Programul TV, ce va fi transmis simultan pe Antena 1, Antena 2, Antena 3 şi Euforia TV,  va fi alcătuit din reportaje realizate în secţiile spitalului, poveştile de viaţă ale oamenilor care au trecut pe acolo sau a celor care încă lucrează în instituţie, precum şi din numeroase momente artistice.

Aşa cum telespectatorii s-au obişnuit, anul acesta, tot de Sfintele Sărbători Pascale, fundaţia „Mereu Aproape” extinde experienţa benefică şi consistentă a campaniilor trecute, marcând un eveniment de suflet: teledonul „Ajută spitalul de copii Grigore Alexandrescu să se facă bine”. Această acţiune va avea ca scop achiziţionarea de aparatură medicală şi mobilier pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu.

Pe 11 mai, spitalul împlineşte 125 de ani de la înfiinţare, iar de 20 de ani nu s-a mai investit nimic în el. A fost spitalul care a preluat, îngrijit şi salvat micuţii care au ars la maternitatea Giuleşti, fiind printre puţinele spitale care au secţie de arsuri. Şcoala de chirurgie şi ortopedie pediatrică s-a format la „Grigore Alexandrescu”, acesta fiind conceput şi dedicat chirurgiei copilului, cât şi patologiei medicale severe.

Acestă instituţie asistă 30.000 de pacienţi spitalizaţi, 300.000 pacienţi ambulatorii şi 3000 de urgenţe majore. 65% din cazuri sunt chirurgicale, 75% din cazuri sunt urgente, iar peste 60% din pacienţi nu sunt din Bucureşti. El păstrează registre operatorii de la începutul secolului trecut.

Pentru cei care doresc să ajute la îmbunătăţirea spitalul de copii Grigore Alexandrescu, o pot face la numerele de telefon 0900900160 (pentru 10 euro), 0900900164 (pentru 4 euro), 0900900162 (pentru 2 euro) sau prin SMS la 877 (pentru 2 euro) şi online pe site-ul www.fundatiamereuaproape.ro .

Tradiţia teledonului
Încă din 2007, fundaţia „Mereu aproape” a început să organizeze campanii umanitare pentru spitalele şi pentru copii grav bolnavi. Teledonul „Mereu Aproape”, 2007, destinat strângerii de fonduri  financiare pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Marie Courie, a fost premiat la Gala „Oameni pentru oameni”, secţiunea „Comportament Civic şi Participare Publică”, în timp ce teledonul „Paşte 2008” a reuşit să sprijine financiar şase copii cu afecţiuni medicale grave.


×
Subiecte în articol: Fundatia Mereu Aproape
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close