Antena 3 CNN Actualitate Alimente SCUMPITE înainte de reducerea TVA. Românii nu vor mai simţi nicio scădere de preţ

Alimente SCUMPITE înainte de reducerea TVA. Românii nu vor mai simţi nicio scădere de preţ

Alimente SCUMPITE înainte de reducerea TVA. Românii nu vor mai simţi nicio scădere de preţ
25 Apr 2015   •   09:03

Scandal între productorii de alimente şi marile lanţuri de magazine, înainte de reducerea TVA.  Marii retail-eri sunt acuzaţi că au scumpit produsele la raft cu o lună înainte de tăierea TVA, iar românii nu vor mai simţi nicio scădere de preţ. Guvernul s-a sesizat şi va controla, cu Consiliul Concurenţei, dacă reducerea TVA la alimente se reflectă în preţ.

Cu o lună înaintea reducerii TVA la alimente, unele din produsele care ar fi trebuit să se ieftinească au fost deja scumpite de marile lanţuri de magazine, spun producătorii.

Creşterea preţului alimentelor cu câteva zeci de procente va face ca, după scăderea TVA de la 24 la 9 la sută, preţul să rămână neschimbat pentru români, iar de câştigat să aibă doar marile lanţuri de magazine.

Reprezentanţii marilor lanţuri de magazine susţin că nu este vorba de o acţiune coordonată, iar cei care scumpesc alimentele riscă să rămână fără clienţi.

Premierul Victor Ponta a anunţat că autorităţile vor monitoriza preţurile la raft pentru a se asigura că ieftinirile se aplică aşa cum trebuie.

Astfel, după tăierea TVA, românii vor putea cumpăra produse alimentare mai ieftine cu aproximativ 10 la sută.

×
Subiecte în articol: alimente TVA guvern
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close