Antena 3 CNN Actualitate Alimentele ar putea fi marcate cu buline colorate, în funcţie de cât de dăunătoare sunt

Alimentele ar putea fi marcate cu buline colorate, în funcţie de cât de dăunătoare sunt

Alimentele ar putea fi marcate cu buline colorate, în funcţie de cât de dăunătoare sunt
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Mai 2011   •   16:35

Comisia Economică din Senat a avizat favorabil, marţi, iniţiativa legislativă care prevede etichetarea produselor alimentare cu buline de diverse culori, în funcţie de cât de sănătoase sau daunătoare sunt, informează Mediafax.

Astfel, propunerea a trecut cu şase voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi două "abţineri", în absenţa preşedintelui Comisiei, senatorul PNL Varujan Vosganian., care a fost nevoit să participe la votul dat în comisiile pentru cultură şi buget.

Proiectul a fost propus de senatorul PDL Dumitru Staicu şi, în cazul în care va fi aprobat de ambele Camere ale Parlamentului, produsele alimentare vor avea înscrisă pe etichetă sau pe ambalaj o bulină verde, portocalie sau roşie.

Ca şi legendă, bulina verde va fi folosită pentru alimentele sănătoase, consumabile zilnic, fără riscuri majore pentru sănătate, cea portocalie pentru cele care trebuie consumate moderat, iar cea rosie va marca produsele alimentare semnificativ dăunătoare sănătăţii.   

De asemenea, criteriile în baza cărora va fi acordată fiecărui produs alimentar câte o bulină vor fi stabilite de Ministerul Sănătăţii, care va avea în vedere factori precum gradul de pericol, tipul şi cantitatea de aditivi alimentari din fiecare produs.

Guvernul a transmis Senatului un aviz negativ, propunând respingerea iniţiativei legislative.

×
Subiecte în articol: alimente propunere legislativa
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close