Antena 3 CNN Actualitate Alpinistul Horia Colibăşanu, provocat de munte. Vrea să cucerească vârful Kangchenjunga

Alpinistul Horia Colibăşanu, provocat de munte. Vrea să cucerească vârful Kangchenjunga

Alpinistul Horia Colibăşanu, provocat de munte. Vrea să cucerească vârful Kangchenjunga
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    05 Apr 2012   •   15:29

Alpinistul Horia Colibăşanu îşi testează din nou limitele. Timişoreanul a plecat în această dimineaţă spre Himalaya, unde vrea să fie primul român care cucereşte cel de al treilea vârf ca înălţime din lume, de peste 8.000 de metri. Şi nu oricum, fără oxigen suplimentar şi fără şerpaşi care să îi ducă echipamentul.

Cu bagajele făcute şi pregătit pentru cea mai nouă expediţie, Horia Colibăşanu a urcat în această dimineaţă în avionul care îl va duce spre Nepal, la baza munţilor Himalaya.

Expediţia lui Horia Colibăşanu durează două luni. Noua lui ţintă, vârful Kangchenjunga , măsoară 8 586 de metri altitudine şi este al treilea vârf din lume.

Acolo, nivelul de oxigen scade la o treime din valoarea optimă pentru supravieţuire. O provocare în faţa căreia alpinistul nu dă înapoi. Vrea să fie primul român care cucereşte vârful.  Şi pentru asta a făcut zeci de ore de antrenamente dure, în sală şi pe munte.

Horia Colibăşanu a cucerit până acum şase vârfuri muntoase de peste 8000 metri. Ultima expediţie începe pe 5 aprilie şi durează, cel puţin pe hârtie, două luni. Pe 14 iunie, Horia, ar trebui să se întoarcă acasă şi să fie primul român care urcă pe Kangchenjunga.




×
Subiecte în articol: nepal
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close