Antena 3 CNN Actualitate Augustin Zegrean e nehotărât asupra participării la interviul pentru postul de judecător la CJUE

Augustin Zegrean e nehotărât asupra participării la interviul pentru postul de judecător la CJUE

Augustin Zegrean e nehotărât asupra participării la interviul pentru postul de judecător la CJUE
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mar 2015   •   09:43

Augustin Zegrean spune că este indecis asupra participării la interviul de la Ministerul Justiţiei pentru poziţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Întrebat dacă se va prezenta în cursul zilei la interviul de la Ministerul Justiţiei pentru a fi desemnat candidat pentru poziţia de judecător la Curtea Europeană de Justiţie din partea României, preşedintele CCR a răspuns: "Că voi merge, nu este adevărat. Că m-am înscris, este adevărat".

"Încă nu m-am hotărât nici să mă duc la interviu", a mai afirmat Zegrean.

El a fost întrebat de ce nu s-a decis asupra participării la interviul de la Ministerul Justiţiei, el replicând: „De aia...”

De asemenea, el a fost întrebat de ce s-a înscris în cursa pentru un post de judecător la Curtea Europeană de Justiţie.

"Pentru că vreau să merg mai departe, la anul mi se încheie mandatul aici (la Curtea Constituţională). La anul, în 13 iulie, eu închei mandatul la Curte, şi nu pot să stau degeaba", a spus Zegrean, menţionând că se pregăteşte astfel pentru încheierea mandatului de judecător la Curtea Constituţională.

Zegrean a mai precizat că nu ştie în ce constă interviul de la Ministerul Justiţiei întrucât instituţia nu a făcut precizări în acest sens.

„Numirea o face Guvernul, Comisia (de la Ministerul Justiţiei, n.r.) doar selectează trei persoane din care Guvernul va numi pe cineva", a mai declarat preşedintele Curţii Constituţionale.

Preşedintele Curţii Constituţionale face parte cei 11 candidaţi declaraţi admişi, în urma unei analize a dosarelor depuse până în 23 februarie, pentru a participa la interviul de selecţie pentru a ocupa funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close