Antena 3 CNN Actualitate Badea: Băsescu spune în clar că-şi turna familia la Securitate

Badea: Băsescu spune în clar că-şi turna familia la Securitate

Badea: Băsescu spune în clar că-şi turna familia la Securitate
de S.T.    |    09 Oct 2014   •   18:34

Mircea Badea a prezentat, la "În gura presei", un dialog între Traian Băsescu şi Sorin Roşca Stănescu, avut în 1998, despre colaborarea cu fosta Securitate.

"Burci comercializa copii, dar Băsescu îi turna la Securitate. Eu zic că în momentul ăsta CNSAS are material. Vă reamintesc o mare minciună pe care Băsescu a reuşit, parţial, să o acrediteze în spaţiul public. Aceea că Dan Voiculescu şi-ar fi turnat rudele la securitate. L-am auzit pe Traian Băsescu chiar de curând spunând această minciună de la tribuna prezidenţială(...) Băsescu zice cu gura lui că dădea cu subsemnatul la Securitate despre copiii lui", a spus Badea.

Dialog Sorin Roşca Stănescu - Traian Băsescu

Sorin Roşca Stănescu: M-am lămurit, n-aţi fost un informator serios al securităţii. Am dori lămuriri suplimentare legate de dosarele de securitate.

Traian Băsescu: Cred că nimeni nu-şi imaginează în România că flota sau oamenii care ieşeau în străinătate nu erau sub controlul organelor de securitate. În primul rând noi eram sub controlul organelor de securitate, toţi, de la ospatar până la comandant, prin aceea că anual primeam un aviz de navigaţie, viza de ieşire în apele internaţionale şi anual completam un formular cu toată evoluţia în familiile noastre, a noastră personal, copii, ce-am făcut, ce-am băut, ce-am mâncat ş.a.m.d.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "În gura presei"

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei Securitate
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close