Antena 3 CNN Actualitate Băsescu continuă să atace membrii comisiei Nana: O haită de parlamentari care pune sub semnul întrebării o afacere privată

Băsescu continuă să atace membrii comisiei Nana: O haită de parlamentari care pune sub semnul întrebării o afacere privată

Băsescu continuă să atace membrii comisiei Nana: O haită de parlamentari care pune sub semnul întrebării o afacere privată
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Apr 2014   •   18:05

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că formarea comisiei parlamentare Nana este un abuz, atacând membrii acestei comisii, pe care îi acuză că "pun sub semnul întrebării şi fac un spectacol mediatic dintr-o afacere privată".

Băsescu a continuat să atace comunicatorul acestei comisii, senatorul PSD Gabriela Firea, căreia i-a transmis în urmă cu câteva zile că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă dacă nu stă în banca ei.

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Băsescu:

- este o comisie pe care a cerut-o Ponta ca să ancheteze o afacere privată. Rolul constituţional al Parlamentului este acela de a controla Guvdernul, nu persoane private.

- consider ca este un abuz formarea comisiei parlamentare pentru investigarea achiziţiei de teren a familiei mele. În fata comisiilor de ancheta parlamentara obligatoriu trebuie sa compara numai subiectele de drept in relatii constitutionale cu Parlamentul. Este vorba de Guvern. In rest, este un abuz

- cu ce a inceput comisia Nana: prima data, premierul a lansat ipoteza unui credit ilegal. S-a facut comisie la Senat, creditul a fost perfect legal.

- pe urma s-a trecut la faza a doua a minciunilor, terenul este de la statiunea de cercetari. S-au dumirit ca nu are nicio legatura cu fosta statiune de cercetare.

- a treia varianta lansata, si din comisie dar si de premierul mincinos, a fost ca s-au facut restituiri ilegale.

- doamna senator Firea, o şantajistă de profesie, lansează o altă minciună, că firma a fost inactivă şi nu se putea face o chitanţă, dar pământul nu s-a vândut pe chitanţă

- dacă tot se afla această comisie în funcţiune, să facă ce e cu cele 2.000 de hectare de la Fundulea.

- o haită de parlamentari, în frunte cu un premier, pun sub semnul întrebării şi fac un spectacol mediatic dintr-o afacere privată, în condiţiile în care zeci, sute de mii de hectare ale statului sunt deţinute sau exploatate de tot felul de baroni ai PSD. Comisia de anchetă ar trebui, daca vrea sa faca ceva pentru tara, să ancheteze ce se întâmplă cu terenurile statului.

- am sa-i transmit un mic mesaj si senatoarei santajiste Firea, aducandu-i aminte ca a fost condamnata la o amenda de o mie de lei pentru santaj impotriva unui membru CNA.

- i-as mai aduce aminte de santajul public la adresa CJ Ilfov ca sa aprobe proiectele de care avea nevoie sotul ei si pana la urma a obtinut aprobarea prin santaj public si trafic de influenta.

- Inteleg ca Victor Viorel Ponta vrea sa o ia purtator de cuvant. Îi dau un sfat, sa nu o ia, poarta ghinion femeia asta.


×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni comisia nana
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close