Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Nicolăescu minţea cu neruşinare când spunea că nu are ce face la spitalul din Ploieşti

Băsescu: Nicolăescu minţea cu neruşinare când spunea că nu are ce face la spitalul din Ploieşti

Băsescu: Nicolăescu minţea cu neruşinare când spunea că nu are ce face la spitalul din Ploieşti
de M.T.    |    10 Dec 2013   •   20:00

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, minţea cu neruşinare când spunea că nu are ce face în cazul spitalului de la Ploieşti, iar trecerea Direcţiilor sanitare la autorităţile locale arată „eroarea lui Dragnea”, a declarat, marţi, preşedintele Traian Băsescu.

„În faza iniţială” a scandalului de la spitalul din Ploieşti, „ministrul Sănătăţii declara că nu ştie ce să facă”, a arătat preşedintele, care s-a dezlănţuit apoi împotriva lui  Nicolăescu.

„Ministrul Sănătăţii minţea cu neruşinare, pentru că avea în subordine Direcţiile Sanitare, care exact aceste atribuţiuni le au, supravegherea funcţionării sistemului de sănătate în judeţe. Abia acum s-a trezit, după ce a văzut că e groasă, şi şi-a pus în mişcare direcţiile sanitare, să vadă ce este prin spitale", a afirmat Băsescu.

În opinia preşedintelui, ceea ce se întâmplă la Ministerul Sănătăţii în aceste zile probează „că fără direcţiile descentralizate din teritoriu, Guvernul rămâne izolat la Bucureşti şi habar nu are ce se întâmplă în teritoriu”.

Acest lucru arată cât de mare este „eroarea domnului Dragnea de a trasmite direcţiile sanitare, de exemplu, în subordinea preşedinţilor Consiliilor Judeţene, care au în subordine şi spitalele”.

„În opinia mea, este o şubrezire a statului şi a capacităţii statului de inspecţie, control şi implementare a politicilor”, a mai spus Băsescu. „Dacă ar fi declanşat controalele de acum un an, probabil că se evitau multe situaţii grele din spitale”, a adăugat el.

„Nu mă refer numai la Nicolăescu, şi în urma lui trebuie privit, dar discutăm despre o situaţie care se întâmplă azi, când ne pregătim să consolidăm baronimea locală, nu numai prin impunerea de taxe prin combustibil, să le dăm bani, dar şi transferând toate instrumentele de control ale guvernului asupra activităţilor din teritoriu”, a concluzionat preşedintele.

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu Liviu Dragnea
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close