Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Raportul MCV nu cere o lege a presei, ci soluţii reparatorii pentru cei linşaţi pe nedrept

Băsescu: Raportul MCV nu cere o lege a presei, ci soluţii reparatorii pentru cei linşaţi pe nedrept

Băsescu: Raportul MCV nu cere o lege a presei, ci soluţii reparatorii pentru cei linşaţi pe nedrept
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Feb 2013   •   13:45

Preşedintele Băsescu a afirmat, duminică, într-o declaraţie de presă de la Palatul Cotroceni, că raportul CE privind MCV nu cere adoptarea unei legi a presei, ci subliniază necesitatea mentinerii libertăţii presei şi, în acelaşi timp, solicită instituirea unor soluţii de sancţionare şi reparaţii pentru cei care sunt în mod nedrept atacaţi.

"Aş vrea să vă citesc chiar din raport, pentru că a fost un număr destul de mare de intervenţii publice şi s-a indus o dezinformare a opiniei publice, poate chiar şi a ziariştilor care nu au citit raportul, legat de ce ne cere acest raport la comportament faţă de magistraţi. Raportul nu pune sub semnul întrebării libertatea presei. Abordarea nu spune nicidecum să faceţi o lege a presei şi cenzuraţi presa, puneţi botniţă presei. Ar fi fost o respingere categorică din partea mea", a spus Traian Băsescu.

"Raportul subliniază necesitatea menţinerii libertăţii presei şi instituirea unor măsuri, reparaţii, pentru cei care sunt linşaţi. Atunci când se fac excese, să existe o soluţie reparatorie. (...) Au existat oameni pentru care nu a existat vreo motivaţie să fie linşaţi", a mai declarat Băsescu.



Preşedintele Traian Băsescu a mai apreciat, duminică, că raportul CE privind MCV este "corect şi bazat pe fapte reale", subliniind însă că este "o copilărie" să crezi că "acest raport a fost făcut pe sub masă".



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close