Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Referendumul pentru unicameral va avea loc cu cel puţin o săptămână înainte de cel pentru Constituţie

Băsescu: Referendumul pentru unicameral va avea loc cu cel puţin o săptămână înainte de cel pentru Constituţie

Băsescu: Referendumul pentru unicameral va avea loc cu cel puţin o săptămână înainte de cel pentru Constituţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Iun 2013   •   20:25

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, luni, în cadrul unei declaraţii de presă la Palatul Cotroceni, că referendumul propus pentru Parlamentul unicameral va avea loc cu cel puţin o săptămână înainte de cel pentru revizuirea Constituţiei.

"Înţeleg că la Comisia juridică a fost aprobat referendumul, sper să fie un vot şi în plen indiferent cum ar fi, dar m-ar bucura să fie pozitiv, numai pentru buna colaborare între Preşedinte şi Parlament, sunt convins că voi primi acest semnal de înţelegere din partea Parlamentului", a spus Băsescu, luni, într-o declaraţie de presă la Cotroceni.

Traian Băsescu, după şedinţa CSAT: Am semnat un memorandum de colaborare între România şi Federaţia Rusă

Băsescu a subliniat că acesta va fi declanşat după ce se întâmplă două lucruri: "primul este legat de adoptarea legii referendumului, iar al doilea este legat de adoptarea de către Parlament a Constituţiei revizuite".
       
"Între acestea două voi lua decizia cu privire la vot", a spus şeful statului.
   
El a menţionat că va declanşa referendumul, dacă cel din 2009 va fi ignorat, indiferent dacă pragul de validare va fi 50% sau 30%.
   
Cum comentează Băsescu declaraţia lui Zgonea privind creşterea personalului la Preşedinţie

   

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close