Antena 3 CNN Actualitate Cum comentează Băsescu declaraţia lui Zgonea privind creşterea personalului la Preşedinţie

Cum comentează Băsescu declaraţia lui Zgonea privind creşterea personalului la Preşedinţie

Cum comentează Băsescu declaraţia lui Zgonea privind creşterea personalului la Preşedinţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Iun 2013   •   20:00

Preşedintele Traian Băsescu a comentat, în cadrul unei declaraţii de presă la Palatul Cotroceni, declaraţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, referitoare la creşterea personalului la Preşedinţie, precizând că numărul salariaţilor ai acestei instituţii a rămas neschimbat încă din 2004.

"O să fac o remarcă legată de declaraţia domnului Zgonea, referitor la creşterea personalului la preşedinţie. În 2004, preşedinţia avea 260 de locuri alocate în schemă de funcţionare şi a funcţionat cu 220 de salariaţi. În 2013, numărul de salariaţi este tot 260 şi preşedinţia funcţionează cu 203 salariaţi, din care 53 sunt personal muncitor", a declarat Traian Băsescu.

Băsescu: Referendumul pentru unicameral va avea loc cu cel puţin o săptămână înainte de cel pentru Constituţie

"Faţă de 2004 sunt cu 17 salariaţi mai puţini", remarcă Traian Băsescu.

"În 2004 bugetul preşedinţiei a fost de 6,3 milioane de euro. În 2013, bugetul preşedinţiei este de 5,9 milioane euro", a mai precizat Băsescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, referitor la scrisoarea şefului statului privind referendumul, că preşedintele Băsescu "ar trebui să-şi facă un pic de curăţenie şi la dânsul în ogradă", referindu-se la anagajaţii Administraţiei prezidenţiale.
   
"Eu sunt obligat, conform Constituţiei, să dau un aviz consultativ, voi da acest aviz, Parlamentul României nu obstrucţionează activitatea instituţiei prezidenţiale, dar domnul preşedinte Traian Băsescu, cu tot respectul pe care i-l port, ar trebui să-şi facă un pic de curăţenie şi la dânsul în ogradă", a precizat Zgonea, după şedinţa conducerii Camerei.
   
El a făcut această precizare după ce s-a arătat nemulţumit de faptul că preşedinele Traian Băsescu ar dori reducerea numărului de parlamentari, preşedintele Camerei Deputaţilor criticând numărul angajaţilor din Administraţia prezidenţială.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, luni, în cadrul unei declaraţii de presă la Palatul Cotroceni, despre prezenţa în România a secretarului Consiliului de Securitate rus,  Nikolai Platonovici Patruşev, care s-a încheiat cu semnarea unui memorandum care vizează colaborarea între România şi Federaţia rusă.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close