x close

Fii alături de noi!

"Big Brother" pe străzile Capitalei, în numele siguranţei. O mie de camere de luat vederi monitorizează oraşul

de A.M.P   •   28 Iun 2012   •   23:24 Comenteaza
"Big Brother" pe străzile Capitalei, în numele siguranţei. O mie de camere de luat vederi monitorizează oraşul 482
Foto: Antena 1
O mie de camere de luat vederi îi urmăresc, zilnic, pe bucureşteni. Sunt dispozitivele folosite de autorităţi ca să ţină infracţiunile sub control. Şi numărul lor va creşte curând cu alte câteva sute. Ceea ce văd poliţiştii zilnic pe camere arată că oraşul s-a transformat de multă vreme în junglă. 

Zeci de mii de minute stocate în baze de date uriaşe ascund informaţii preţioase, mai ales pentru Poliţie. Un Big Brother care se extinde în fiecare zi, în fiecare clipă. Poliţia Locală se bazează, în total, pe o mie de camere de supraveghere. Jumătate dintre ele sunt aşezate în perimetrul şcolilor.

Camerele costă însă, şi nu puţin. Sectorul 3 este gata să dea peste un milion de lei pentru dublarea numărului de camere. Aproape toţi, bani europeni. La un calcul simplu, rezultă că pentru o cameră funcţională e nevoie de 30.000 de lei.

Şoseaua Mihai Bravu, Calea Vitan şi parţial Splaiul Unirii sunt doar câteva dintre cele 16 locaţii.

Ca şi până acum, toate imaginile surprinse de camerele de supravegere vor fi stocate pentru cel puţin o lună şi nu vor fi făcute publice decât la solicitarea autorităţilor. poza

Actualitate

Avertizare meteo: Cod galben de ploi și ninsori, în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, un cod galben de ploi și ninsori. Atenționarea este valabilă de vineri, de la ora 18.00, până sâmbătă, la ora 12.00 Astfel, se vor înregistra...

27 Noi 2015  •  09:52

poza

Show

Daniela Crudu, îndrăgostită până peste cap şi gata de nuntă

Este îndrăgostită până peste cap de Valentin Gane, pe care l-a cunoscut în emisiunea „Burlăciţa”, iar Daniela Crudu este pregătită să meargă în faţa altarului, alături de el.

27 Noi 2015  •  09:50

sati