Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul IADULUI ALB care a pus stăpânire pe România. "Cât vom rămâne BLOCAŢI? Vă rugăm să ne AJUTAŢI". Mesaje DISPERATE, trimise pe www.antena3.ro

Bilanţul IADULUI ALB care a pus stăpânire pe România. "Cât vom rămâne BLOCAŢI? Vă rugăm să ne AJUTAŢI". Mesaje DISPERATE, trimise pe www.antena3.ro

Bilanţul IADULUI ALB care a pus stăpânire pe România. "Cât vom rămâne BLOCAŢI? Vă rugăm să ne AJUTAŢI". Mesaje DISPERATE, trimise pe www.antena3.ro
de O.P.    |    27 Ian 2014   •   14:35
UPDATE: Dacă sunteţi într-o situaţie dificilă, dacă ştiţi persoane care sunt blocate în nămeţi, sau dacă vreţi să ne trimiteţi fotografii care merită văzute de toţi, trimiteţi-ne poveştile şi fotografiile voastre pe adresa de mail [email protected]

UPDATE
În localitatea Cuca, județul Galați, militarii Batalionului 300 Infanterie acționează pentru deblocarea căilor de acces și pentru evacuarea unei persoane cu probleme medicale. Totodată, militari din Batalionul 3 Geniu, Batalionul 280 Infanterie și din Centrul de Instrucție pentru Operații Speciale continuă intervențiile în zona municipiului Râmnicu Sărat, județul Buzău, pentru deblocarea drumurilor.

La solicitarea Prefecturii din Brăila, militarii Brigăzii 10 Geniu deblochează drumurile din zona localităților Jirlău, Galbenu și Făurei.

În același timp, Brigada de Informații Militare acționează cu militari și mijloace tehnice în zona localităților Robeasca și Scânteia, județul Buzău, pentru deblocarea căilor de comunicații rutiere.

UPDATE:  "Va rog frumos daca puteti sa contactati si primaria comunei Stalpu din jud Buzau, pentru a fi instiintati cu totii care e starea acolo, daca au reusit sa deblocheze drumul judetean 203G care strabate comuna. Am ceva informatii ca nici acolo magazinele nu mai au provizii de paine si alimente de baza inca de sambata, dar mai multe nu stim", a povestit Nicolae Moise pe [email protected]


UPDATE: 
 "In sat Plumbuita(Tamadaul Mic), la doar 5 kilometri de orasul Fundulea, suntem blocati, au trimis un singur utilaj pentru 4 sate care nu poate face fata. Ma intreb ce vom face de miercuri incolo, cat vom mai ramane blocati?
Este revoltator ce se intampla, va rugam sa ne cititi mesajul si sa ne ajutaţi! multumim frumos", ne-a scris Gabriela Negreanu, pe www.antena3.ro.
 
UPDATE:  "Locuitorii satului Valea-Mare, comuna Cândesti, jud. Dambovita sunt pur si simplu izolati. Inca de sambata de la orele 18:00 au ramas fara curent electric si niciun utilaj de deszapezire nu a venit pana in acest moment in zona. Sunt prea putini si poate din aceasta cauza nu-i baga nimeni in seama, ei nu conteaza pt nimeni. La telefonul primariei deja nu mai raspunde nimeni. În sat este chiar si o gravida care trebuie sa nasca in urmatoarele zile, nici masina de paine nu a venit de la inceputul ninsorii si multi oameni au ramas fara telefon si chiar apa pt ca totul depinde de electricitate. Nu este o zona dificila, cu un minim efort situatia s-ar remedia daca ar conta pt cineva.....", ne-a scris Valetina Mateescu, pe adresa de mail [email protected]



UPDATE: 
"Am cateva rude care traiesc in comuna Vernesti Judetul Buzau si nu au electricitate inca de aseara, primaria inca nu s-a mobilizat deloc azi nu a trecut nici un echipament de dezapezire,primarul nu face nimic,cei de la Electrica Buzau nu se deplaseaza,nu mai au baterii la telefoane si nu putem mentine legatura cu ei.Se poate face ceva cu acest primar incapabil???va multumesc", ne-a scris Alexa L. pe adresa de mail [email protected]

UPDATE:
"Coada de TIR-uri in Adjud (Vrancea). Nu mai au voie sa mearga pe ruta Adjud-Focsani-Buzau-Urziceni. Deci spre Bucuresti. Masinile mici au voie doar pana in Focsani", ne-a scris Carmen Violeta, pe adresa de mail [email protected].

UPDATE: 
Județul Brăila are 23 de localități izolate din cauza căderilor masive de zăpadă, 13 drumuri județene sunt blocate, iar opt sate sunt fără energie electrică, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.



UPDATE:
 Directorul ANM a declarat la comandamentul pentru situaţii de urgenţă că mâine vom avea o nouă avertizare meteorologică. De miercuri dimineaţă, de la prima ora, pentru partea de sud-est a ţării vor reveni ninsorile şi viscolul.

UPDATE:
Primul ministru, Victor Ponta a declarat că peste 10.000 de oameni sunt pe teren, ajutând la deszăpezirea şi eliberarea drumurilor de acces către localităţile izolate.

UPDATE:
Membrii comandamentului de urgenţă au decis să declare starea de alertă în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea, care au fost timp de şase ore sub cod roşu de viscol, au declarat surse oficiale.
  
Conform legii, starea de alertă se referă la "punerea de îndată în aplicare" a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă, respectiv ale unui eveniment excepţional care, prin amploare şi intensitate, ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă asigură coordonarea unitară a activităţilor.
  


Astfel, potrivit OUG 21/2004, pe durata situaţiilor de urgenţă sau a stărilor  potenţial generatoare de situaţii de urgenţă poate fi declanşată starea  de alertă.
  
După declararea stării de alertă, sunt puse de îndată în aplicare  planurile de acţiuni şi măsurile de prevenire, de avertizare a  populaţiei, de limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă


UPDATE
: La ora 12:00, la sediul Guvernului va avea loc un comandament de iarnă, în care se vor analiza şi discuta toate efectele şi problemele apărute din cauza condiţiilor meteo extreme.

Tot atunci, meteorologii vor prezenta situaţia vremii, dar şi la ce să ne aşteptăm în perioada următoare.

UPDATE: Cel puţin şase oameni au murit, 800 de români au rămas blocaţi pe drumuri, în maşini, zeci de sate sunt rupte de restul lumii şi zeci de bolnavi au fost scoşi de echipele de salvare din ghearele morţii.



VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU DRUMURILE CARE SUNT ÎNCHISE DIN CAUZA NINSORILOR


Totul din cauza zăpezii care a acoperi România în weekendul care a trecut.  În opt judeţe din sud-estul ţării este cod portocaliu de viscol şi ninsori puternice, în timp ce alte 9 judeţe, inclusiv Capitala, sunt sub cod galben.

Şi asta nu este tot. Ieri, pentru prima dată în istorie, meteorologii au emis un cod roşu de viscol şi ninsori. Potrivit autorităţilor, 176 de persoane erau încă blocate în trafic, la miezul nopţii, pe şoselele din estul ţării. 33 de drumuri naţionale şi 62 de drumuri judeţene sunt închise.



Cea mai gravă situaţie este în sudul Moldovei. În judeţul Vrancea, aseară se înregistrau, în mod oficial, aproape 38.000 de oameni izolaţi în 40 de sate.

Ca să facă faţă ninsorilor, 8000 de salvatori şi sute de utilaje de deszăpezire au fost trimise în zonele cu probleme. Şi Armata s-a implicat. Sute de militari au participat la operaţiunile de salvare ale unor oameni blocaţi pe drumuri sau izolaţi în localităţi.

În capitală,100 de jandarmi au lucrat toată noaptea ca să elibereze intersecţiile principale şi staţiile de autobuz din nămeţi, în timp ce 375 de utilaje au curăţat străzile.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close