Antena 3 CNN Actualitate Campioni la incultură! Peste 40% dintre adolescenţii români sub 15 ani nu ştiu să citească corect

Campioni la incultură! Peste 40% dintre adolescenţii români sub 15 ani nu ştiu să citească corect

Campioni la incultură! Peste 40% dintre adolescenţii români sub 15 ani nu ştiu să citească corect
Sursa foto: Foto: therumpus.net
12 Iul 2011   •   08:31

România se află pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul persoanelor sub 15 ani cu nivel scăzut de competenţe de citire. Peste 40% dintre adolescenţii de 15 ani şi peste 38% dintre elevii de clasa a patra citesc cu dificultate.

Acest lucru înseamnă că ei pot localiza o singură informaţie într-un text, pot identifica doar subiectul principal sau face o singură conexiune între o informaţie din text şi cunoştinţele din viaţa de zi cu zi, ori nu pot realiza nici măcar acest lucru.

Totodată, 41% dintre elevii români au acasă mai puţin de 10 cărţi. Studiul realizat de Comisia Europeană relevă de asemenea faptul că în şcolile româneşti lipsesc şi specialiştii care să le ofere elevilor rămaşi în urmă sprijin pentru a recupera decalajele.

Potrivit cercetării, în toate ţările europene studiate, reiese faptul că, băieţii sunt de două ori mai predispuşi decât fetele să aibă probleme cu cititul, însă diferenţe mai mari au fost înregistrate în România, Franţa, Portugalia şi Suedia.

 

×
Subiecte în articol: carti studiu elevi
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close