Antena 3 CNN Actualitate Cei mai mulţi bani ai românilor se duc pe mâncare. Suntem codaşii Europei la achiziţionarea de cărţi

Cei mai mulţi bani ai românilor se duc pe mâncare. Suntem codaşii Europei la achiziţionarea de cărţi

Cei mai mulţi bani ai românilor se duc pe mâncare. Suntem codaşii Europei la achiziţionarea de cărţi
Sursa foto: Foto: trueslant.com
01 Oct 2010   •   10:41

Românii dau cea mai mare parte din ce câştigă pe mâncare. Mânâncă multă pâine, dar când vine vorba de cumpărat cărţi suntem codaşii Europei.

Ponderea cheltuielilor cu mâncarea arată nivelul de trai al unei ţări. Cu alte cuvinte, cu cât dăm mai mulţi bani pe mâncare, cu atât suntem mai săraci.

Aşadar, peste 40% din cheltuielile românilor sunt cu mâncarea, ceea ce ne plasează pe primul loc în Europa la acest capitol. După noi urmează polonezii, în Ungaria media este de peste 17%, iar în Germania, 10,4%.

Cei mai mulţi bani se duc pe pâine şi cereale, ponderea acestor cheltuieli fiind peste cea europeană. Şi alcoolul şi tutunul ne costă mult, aşa că 8% din cheltuieli se duc pe vicii. În România, şi ponderea cheltuielilor cu întreţinerea este mai mare decât cea europeană.

Oricum, nu suntem fruntaşi chiar la toate. Pentru minte şi suflet plătim cel mai puţin, faţă de ceilalţi europeni. Cultura - 5,1%, iar dacă la teatru nu ne permitem, de cărţi ce să mai vorbim? Un procent de 0,24 % din cheltuieli merge pe cărţi.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: alcool
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close