Antena 3 CNN Actualitate CNAS răspunde acuzaţiilor ministrului Nica: "La sănătate, politică, fotbal ne pricepem cu toţii..."

CNAS răspunde acuzaţiilor ministrului Nica: "La sănătate, politică, fotbal ne pricepem cu toţii..."

CNAS răspunde acuzaţiilor ministrului Nica: "La sănătate, politică, fotbal ne pricepem cu toţii..."
de M.Z.    |    04 Iun 2013   •   07:19

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a răspuns acuzaţiilor lansate de ministrul Comunicaţiilor şi a demontat toate spusele acestuia.

Dan Nica a declarat că, numai în ultimele trei luni, un medic a prescris în medie 100 de reţete pe zi, iar toate cadrele medicale fură.


Preşedintele CNAS, Doru Bădescu, este revolatat de afimaţiile pe care le-a făcut ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, şi susţine că acesta vorbeşte în necunoştinţă de cauză.
 
"Medicul este în contract cu Casa de Sănătăte Galaţi, este un diabetolog, nu a prescris 100, ci 79 de reţete. Nu este vorba de 38.000 de trimiteri, ci de 38.000 de investigaţii", a replicat şeful CNAS, Doru Bădescu.
 
Dan Nica afirma în urmă cu câteva zile, într-o emisiune televizate, că toţi medicii fură. 
 
"Am fost săptămâna asta (săptămâna trecută - n.r.) la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, sistemul permite şi am văzut raportările, cum se fură. Un medic care a prescris 100 de reţete pe zi, media în ultimele trei luni, cum vi se pare?", a spus Dan Nica.
 
Preşedintele CNAS spune că în scurta vizită, pe care ministrul Comunicaţiilor a făcut-o la Casa de Sănătate, în mai puţin de 20 de minute, nu avea cum să identifice un jaf de milioane de euro.
 
"Eu sunt sigur că nu toţi medicii din România fură, este o afirmaţie destul de gravă. Marea majoritate a medicilor îşi fac datoria. La sănătate, la politică, la fotbal ne pricepem cu toţii... probabil, de aceea suntem unde suntem acum", a adăugat Bădescu.
 
Mai mult, preşedintele CNAS afirmă că ministrul Comunicaţiilor nu este în măsură să primească rapoarte de la Casa de Sănătate, pentru că nu intră în fişa postului. 

 

×
Subiecte în articol: CNAS Dan Nica
Parteneri
Val de căldură extremă în România. Urmează zile în pragul caniculei
x close