Antena 3 CNN Actualitate Directorul ANM: Posibil COD ROŞU DE CANICULĂ

Directorul ANM: Posibil COD ROŞU DE CANICULĂ

Directorul ANM: Posibil COD ROŞU DE CANICULĂ
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iul 2015   •   15:13
UPDATE - Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) Ion Sandu a declarat că nu este exclus ca joi să fie emis cod roşu de caniculă în judeţele din vestul şi nord-vestul ţării, România urmând să treacă prin intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de caniculă alternate cu furtuni.
   
"Miercuri noapte vor fi emise cu siguranţă avertizări de descărcări electrice şi furtuni foarte puternice, violente. Pe parcursul zilei de joi în partea de sud şi est se va extinde codul galben de caniculă şi joi noaptea vom avea instabilitate şi eventual furtuni în această parte de sud şi est", a mai spus Sandu.
   
Totodată, el a atras atenţia că România va traversa o perioadă cu intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de temperaturi extreme, ce vor alterna cu instabilitate, dar aceste intervale nu vor fi atât de violente cum este în partea de vest a Europei, unde sunt ţări sub cod roşu de o săptămână.
   
"Numai că trebuie să fim atenţi că până la sfârşitul lunii vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Chiar dacă nu vom ajunge la 35 - 40, o lună de zile cu temperaturi de 30 de grade este o perioadă grea, pentru că e posibil să ne ducă în foarte multe zone din România la secetă extremă", a mai spus Ion Sandu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un val de aer fierbinte din Africa a ajuns în România. Meteorologii au emis o atenţionare cod portocaliu de caniculă pentru zona de nord-vest a ţării. Începând de marţi, codul galben se extinde în cea mai mare parte a României.


Marţi, 7 iulie, în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 

Citiţi şi: Informaţiile pe care toţi angajaţii trebuie să le ştie. Angajatorii sunt OBLIGAŢI DE LEGE să ia aceste măsuri



În după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.



România se pregăteşte pentru trei zile caniculare. Premierul interimar a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă astăzi, la ora 15.00, la Palatul Victoria.

Reprezentanţii Guvernului vor discuta cu prefecţii, în sistem de videoconferinţă, la ora 15.00, la Palatul Victoria, după atenţionarea cod galben de caniculă emisă de meteorologi. Discuţia va fi condusă de premierul interimar Gabriel Oprea.



Administratia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de caniculă valabila luni în vestul şi nord-vestul ţării, unde se vor înregistra temperaturi de pana la 37 de grade.

În zilele de marti si miercuri (7-8 iulie), valul de caldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara.

Citiţi şi: COD ROŞU de CANICULĂ. Avertisment MAE pentru românii care călătoresc în Ungaria


×
Subiecte în articol: canicula
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește