Antena 3 CNN Actualitate Copiii de la Centrul de Plasament din Oradea sunt abuzaţi şi agresaţi sexual

Copiii de la Centrul de Plasament din Oradea sunt abuzaţi şi agresaţi sexual

Copiii de la Centrul de Plasament din Oradea sunt abuzaţi şi agresaţi sexual
de M.T.    |    05 Noi 2013   •   08:40

Un caz şocant a ieşit la iveală la Centrul de Plasament din Oradea, după ce copiii de acolo s-au plâns psihologului că sunt abuzaţi şi chiar agresaţi sexual.

Copiii dau vina pe colegii mai mari şi pe şeful centrului. Mai mult, minorii spun că noaptea sunt încuiaţi în camere şi nu ai voie nici macar la toaletă.

Paradoxal este ca în acelaşi centru se află şi Telefonul Copilului, numărul la care orice minor poate reclama abuzurile la care este supus în familie şi societate.

Condiţii ca într-un lagăr, asta au găsit reprezentanţii  Centrului de Resurse juridice, la Centrul de Plasament din Oradea.

„Copiii sunt cazaţi câte 5-6 în camere, iar acestea sunt închise în timpul nopţii cu cheia. În fiecare cameră, au câte o găleată pentru nevoile fiziologice”, explică Georgiana Pascu, managerul programului Pledoarie pentru Demnitate.

Adolescenţii s-au plâns că sunt abuzati sexual şi, pentru a nu se plânge cuiva, nu li se permite să dea telefoane.

Una dintre persoanele indicate în declaraţiile copiilor ca fiind educatorul care îi agresa şi le vorbea urât şi îi ameninţa cu violenţa fizică este în acest moment şeful interimar al centrului”, a mai spus Georgiana Pascu.

Paradoxal Centrul găzduieşte şi Telefonul Copilului, numărul la care orice minor poate reclama abuzurile la care este supus în familie şi societate.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului au o  explicaţie halucinantă pentru cele întâmplate în Centrul de Plasament: „Aceşti copii sunt răi. Copiii sunt răi şi noi nu ştim ce să facem cu ei”.

„Nu ştie nimeni ce se întâmplă acolo sau, când se află, se află în urma unor semnale de alarmă trase de aceşti copii prin intermediul presei, după care copiii sunt sancţionaţi pentru că sunt răi şi pentru că, până la urmă, statul nu depune atât de multe eforturi în a se asigura că ei primesc hrană şi adăpost”, a afirmat Georgiana Pascu.

Avocatul Poporului şi Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială au cerut începerea unor anchete la Centrul de  Plasament din Oradea.

×
Subiecte în articol: centru de plasament Oradea
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close