Antena 3 CNN Actualitate Cristian David: Jandarmii care au lovit persoane aflate la pământ trebuie sancţionaţi şi eliminaţi din M.A.I.

Cristian David: Jandarmii care au lovit persoane aflate la pământ trebuie sancţionaţi şi eliminaţi din M.A.I.

Cristian David: Jandarmii care au lovit persoane aflate la pământ trebuie sancţionaţi şi eliminaţi din M.A.I.
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Ian 2012   •   16:41
Senatorul PNL, Cristian David, fost ministru al MAI, a criticat sâmbătă modul de intervenţie al forţelor de ordine la protestele din ultimele zile din Bucureşti.

Parlamentarul a arătat că jandarmii violenţi, care au lovit persoane civile aflate la pământ, trebuie sancţionaţi şi eliminaţi din această structură.

''Acţiunea şi intervenţia jandarmilor din ultimele zile a fost una lamentabilă şi a lăsat loc unor mari îndoieli asupra modului în care aceştia au fost comandaţi. Nu mă refer la modul în care au intervenit jandarmii de pe stradă, aceştia au executat un ordin. Problema este la acel eşalon superior care a dat ordinul fie de aşteptare, de inacţiune ori de acţiune în forţă. Înarmarea până în dinţi a jandarmilor ca şi cum erai în pragul unui război civil are un efect psihologic de descurajare. Atât cei care doresc să participe cu inima deschisă în mod paşnic la demonstraţii, cât şi cei care privesc la televizor se întreabă de când sau cât va mai dura până când războiul civil va fi declanşat în România. Demonstranţii violenţi trebuiau îndepărtaţi pentru a lăsa loc celor paşnici, asta da'', a declarat senatorul PNL din colegiul Huşi Cristian David.

De asemenea, oficialul a arătat că intervenţia jandarmilor a fost „disproporţionată faţă de realitatea momentului”: ''Să punem în comparaţie intervenţia lor de duminică cu cea de joi. Duminică au stat şi au acceptat să fie loviţi cu pietre, iar joi au intervenit în forţă pentru că s-a dat foc la nişte ziare, steaguri. Intervenţia în cele două situaţii a fost disproporţionată faţă de realitatea momentului. Joi, din cauză că numărul celor prezenţi la manifestaţie creştea, au avut interesul ca aceasta să fie oprită în faşă'', a afirmat David.



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer
x close