Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc se eliberează din funcţia de procuror la PICCJ

Preşedintele Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc se eliberează din funcţia de procuror la PICCJ

Preşedintele Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc se eliberează din funcţia de procuror la PICCJ
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Apr 2013   •   15:27
Update 15.20 - Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei, începând cu data de 15 aprilie 2013.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 11 aprilie, Decretul prin care domnul Robert-Marius Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei, începând cu data de 15 aprilie 2013", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.


Update 14.55
- Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, joi, Administraţiei Prezidenţiale documentele privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Robert Cazanciuc, în urma demisiei acestuia, potrivit unor ficiali din CSM, citaţi de Agerpres.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură a acestuia.
________________________________________

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, în şedinţa de joi, după suplimentarea ordinii de zi, de demisia din magistratură a lui Robert Cazanciuc, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Robert Cazanciuc, actualul secretar general al MAE, ar fi confirmat că a avut o discuţie cu ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, şi ar fi acceptat să fie ministrul Justiţiei, a declarat joi, la Antena 3, jurnalistul Adina Anghelescu, de la Lumea justiţiei.

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, va anunţa, joi, ministrul desemnat pentru acest portofoliu, după terminarea şedinţei CSM, la care participă.

În acest moment, favorit pentru şefia la Ministerul Justiţiei este tehnocratul Robert Cazanciuc, scrie DC News.

În prezent, premierul Victor Ponta deţine interimatul la Ministerul Justiţiei, din 26 martie, după ce Mona Pivniceru a demisionat din funcţie, ca urmare a faptului că începând din luna iunie va fi judecător al Curţii Constituţionale.





×
Subiecte în articol: CSM Robert Cazanciuc
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close