Antena 3 CNN Actualitate CSM sesizează Inspecţia Judiciară în cazul Tăriceanu

CSM sesizează Inspecţia Judiciară în cazul Tăriceanu

CSM sesizează Inspecţia Judiciară în cazul Tăriceanu
de S.T.    |    27 Mai 2015   •   14:38

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, miercuri, că sesizează Inspecţia Judiciară în cazul lui Tăriceanu, după ce acesta a cerut demiterea Liviei Stanciu de la Curtea Supremă şi a Laurei Codruţa Koveşi de la DNA.

"Consiliului Superior al Magistraturii va sesiza Inspecţia Judiciară în vederea dispunerii şi efectuării de verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei prin afectarea autorităţii puterii judecătoreşti şi decredibilizarea sistemului judiciar, ca urmare a demersurilor instituţionale ale unor reprezentanţi ai Senatului României, a afirmaţiilor publice de dată recentă ale domnului Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de Preşedinte al acestuia",  se arată într-un comunicat al CSM.

Tăriceanu a atras atenţia că un om a făcut 6 luni de închisoare fiind nevinovat, iar încălcarea unui drept fundamental nu poate fi trecută cu vederea.

"Doamna Rarinca, un cetăţean fără influenţă sau legături politice, a fost arestată pe nedrept, şi cu sfidarea oricăror garanţii constituţionale, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, condusă de Codruţa Kovesi, în urma unui denunţ calomnios făcut de preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu. Într-o asemenea situaţie, în care drepturile şi libertăţile fundamentale ale unui cetăţean obişnuit au fost încălcate de către doi înalţi magistraţi, în mod deliberat şi cu rea credinţă, vă cerem, Domnule Preşedinte, să folosiţi atât instrumentele constituţionale şi legale de care dispuneţi, cât şi autoritatea morală inerentă instituţiei Preşedintelui României pentru a le înlătura, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă în  mod nedemn pe doamnele Livia Stanciu şi Laura - Codruta Kovesi", se arată în scrisoarea semnată de senatorii PLR Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghişe şi Nicolae Nasta.

Citeşte şi:

Tăriceanu: Suntem în faţa unei situaţii extrem de grave, în care credibilitatea justiţiei este pusă sub un mare semn de întrebare

×
Subiecte în articol: CSM inspectia judiciara
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close