Antena 3 CNN Actualitate Culisele celor 6 ore de bâlbâială CRIMINALĂ. Antena 3 cere DEMISIA VINOVAŢILOR

Culisele celor 6 ore de bâlbâială CRIMINALĂ. Antena 3 cere DEMISIA VINOVAŢILOR

Culisele celor 6 ore de bâlbâială CRIMINALĂ. Antena 3 cere DEMISIA VINOVAŢILOR
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Ian 2014   •   22:54

O Românie revoltată a trăit 24 de ore de coşmar cu declaraţii contradictorii, mărturii şocante şi informaţii incredibile. Autorităţile au fost, ca de cele mai multe ori, depăşite de situaţie, iar Antena 3 cere DEMISIA VINOVAŢILOR.

La o zi după prăbuşirea avionului în Munţii Apuseni, Ministerul Apărării continuă bâlbâiala generală a instituţiilor implicate în căutarea răniţilor. Într-un comunicat hilar, de doar două rânduri, oficialii ministerului spun că aeronava a fost localizată prin radiolocaţie până la dispariţia de pe sistemul radar.

De la acel moment, echipamentul de supraveghere nu a mai recepţionat niciun semnal.


Primele greşeli au fost făcute de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care a transmis coordonate greşite echipelor de salvare. Astfel oamenii au bâjbâit prin pădure în căutarea răniţilor.

STS a recunoscut că nu a reuşit să identifice corect locul unde a căzut avionul pilotat de Adrian Iovan, deşi a cerut ajutor şi de la celelate instituţii ale statului care fac interceptări.

Bâjbâiala autorităţilor şi lipsa de comunicare între instituţiile statului a costat două vieţi.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi alţi localnici.

Sinteza Zilei: Argentin Todea explică CUM a reuşit să ajungă la locul tragediei aviatice din Apuseni, ÎNAINTEA AUTORITĂŢILOR

În zona unde a aterizat forţat avionul a fost trimis şi un elicopter de la SMURD Mureş, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceţii.

Citeşte şi:

"Piloţii nu mor niciodată. Ei decolează şi nu se mai întorc". Mesaje sfâşietoare pe reţelele de socializare pentru Adrian Iovan şi Aurelia Ion


×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close