Antena 3 CNN Actualitate De ce a fost condamnată Monica Iacob Ridzi. Antena 3 a obţinut motivarea judecătorilor

De ce a fost condamnată Monica Iacob Ridzi. Antena 3 a obţinut motivarea judecătorilor

De ce a fost condamnată Monica Iacob Ridzi. Antena 3 a obţinut motivarea judecătorilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    29 Mai 2015   •   15:13

Judecătorii care au condamnat-o pe Monica Iacob Ridzi la 5 ani de închisoare cu executare explică în detaliu cum a încercat aceasta să şteargă probele din 163 de calculatoare de la ministerul pe care îl conducea.

"La cererea inculpatei Iacob-Ridzi Monica-Maria, inculpatul Mărcuţă Marius-Mihail l-a contactat telefonic pe inculpatul Meşină Dan Paul şi l-a chemat la sediul MTS, spunându-i că doreşte să şteargă din calculatoare date informatice pentru a nu fi descoperite de D.N.A., precizându-i că această activitate este şi „în interesul doamnei ministru". (...) Pentru ca înregistrările să nu mai poată fi recuperate, inculpatul Meşină Dan Paul, la cererea inculpatului Mărcuţă Marius Mihail, a instalat în cele trei calculatoare programul specializat „Dr.PREVENTOR" care împiedică ecuperarea oricăror date sau fişiere şterse, atât de pe hard-disk-ul calculatorului, cât şi din agenda de poştă electronică", se arată în motivarea judecătorilor.

În motivarea condamnării fostului ministru, obţinută de Antena 3, se mai descrie şi modul în care Ridzi îşi promova imaginea pe bani publici.

Citeşte şi:

Soţul Monicăi Iacob-Ridzi a înaintat o cerere de graţiere către preşedintele Klaus Iohannis

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close