Antena 3 CNN Actualitate Descoperirea de GENIU a unui elev din România, care ar putea REVOLUŢIONA medicina. Proiectul va fi prezentat în SUA

Descoperirea de GENIU a unui elev din România, care ar putea REVOLUŢIONA medicina. Proiectul va fi prezentat în SUA

Descoperirea de GENIU a unui elev din România, care ar putea REVOLUŢIONA medicina. Proiectul va fi prezentat în SUA
de O.P.    |    19 Feb 2015   •   06:08

 Un elev constănţean ar putea revoluţiona medicina românească după ce a reuşit să descopere un procedeu de despistare rapidă a cancerului cerebral.

Pacienţii pot afla pe loc dacă tumora este sau nu canceroasă fără să mai fie nevoiţi să aştepte rezultatele unei biopsii, care durează aproape 21 de zile.

Proiectul lui a primit deja medalia de aur la nivel naţional, iar elevul îl va prezenta acum şi la un concurs internaţional în Statele Unite.

Dragoş Şerban are doar 17 ani şi a trecut deja prin multe experienţe de viaţă. Un moment dificil a fost în urmă cu 2 ani, când medicii i-au depistat la picior o tumoră osoasă care necesita intervenţie chirurgicală.

Tînărul nu a mai aşteptat biopsia şi a cerut să fie operat. Cînd au venit rezultatele, s-a dovedit că tumora era benignă. 

După emoţiile operaţiei, Dragoş a decis că trebuie să facă ceva pentru ca pacienţii să nu mai fie nevoiţi să aştepte săptămîni întregi un rezultat de care ar putea depinde viaţa lor.

Spre deosebire de rezultatul biopsiei care poate fi aflat chiar şi după 21 de zile, programul îi spune pacientului, pe loc, ce fel de tumoră are.

Dragoş a luat deja medalia de aur la un concurs naţional de inventică. Iar acum se pregăteşte să ducă invenţia sa şi peste ocean.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close