Antena 3 CNN Actualitate DNA: Nicuşor Constantinescu n-a scăpat de interdicţia de a părăsi ţara

DNA: Nicuşor Constantinescu n-a scăpat de interdicţia de a părăsi ţara

DNA: Nicuşor Constantinescu n-a scăpat de interdicţia de a părăsi ţara
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Ian 2014   •   18:26

Nicuşor Constantinescu n-a scăpat de interdicţia de a părăsi ţara. Magistraţii au respins ca nefondată contestaţia depusă de avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.

Decizia Instanţei este definitivă şi nu mai poate fi atacată cu rescurs.

DNA îl lasă totuşi pe Nicuşor Constantinescu să iasă din ţară pentru 15 zile, pentru a-şi rezolva problemele de sănătate. Şeful CJ Constanţa i-a convins pe procurorii anticorupţie că are nevoie de tratament la o clinică din străinătate.

Joi, Nicuşor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanţa pentru întreruperea interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupţie, care au decis că acesta poate părăsi ţara până în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioadă de 15 zile.

Potrivit reprezentanţilor DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reieşit că suferă de o afecţiune severă şi este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate.
 
Constantinescu a fost ridicat de procurorii anticorupţie miercuri, chiar din faţa sediului Consiliului Judeţean Constanţa. El este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi dispus efectuarea unor plăţi nelegale de peste cinci milioane de euro. 

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", potrivit DNA.
 
Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi.
    
Nicuşor Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în anul 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să câştige Primăria. 
    
Patru ani mai târziu, Constantinescu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, funcţie pe care avea să o păstreze şi în 2008, dar şi în 2012, când a fost reales.

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close