Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, luat pe sus de procurorii DNA: "Am fost tratat ca un animal, ca un hoţ"

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, luat pe sus de procurorii DNA: "Am fost tratat ca un animal, ca un hoţ"

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, luat pe sus de procurorii DNA: "Am fost tratat ca un animal, ca un hoţ"
15 Ian 2014   •   15:03
UPDATE 15.00 - Preşedintele CJ Constanţa a declarat, la ieşirea din sediul DNA Constanţa, că audierea sa în acest dosar are bază politică şi a precizat că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de către procurorii DNA, pe care îi acuză de abuz şi poliţie politică, el spunând că este "jignitor" ce s-a întâmplat.

"Manierea asta miliţienească cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu ştie acuzaţiile este un mare abuz, o mare gravitate pentru România şi ne mai mirăm apoi de ce ne merge rău  (...) Am fost tratat ca un animal, ca un hoţ (...) Este o acţiune politică. Nu am primit nicio citaţie. Puteau sa vina la mine. DNA este o poliţie politică", a afirmat Constantinescu.


Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, Nicuşor Constantinescu a fost pus sub urmărire de procurorii anticorupţie pentru mai multe fapte de abuz în serviciu în legătură cu plăţi nelegale care ar fi fost făcute din bugetul public.
   
Acesta este cercetat penal alături de alte persoane pentru modul în care au fost aprobate şi făcute mai multe plăţi din bani  publici.
   
Potrivit aceloraşi surse, Constantinescu are interdicţia de a părăsi ţara pe toată durata anchetei.


Ştire iniţială 15.03
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA, pe numele său existând mandat de aducere, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, acesta a opus rezistenţă în faţa anchetatorilor.
   

Nicuşor Constantinescu ar fi vizat într-un dosar în care sunt cercetate mai multe persoane suspectate de plăţi nelegale din bugetul public. Surse judiciare afirmă că până la acest moment Constantinescu nu ar avea o calitate procesuală în acest dosar, dar că era necesară audierea lui la DNA - Serviciul Teritorial Constanţa.
   
Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi.
   
Nicuşor Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în anul 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să câştige Primăria.
   
Patru ani mai târziu, Constantinescu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, funcţie pe care avea să o păstreze şi în 2008, dar şi în 2012, când a fost reales.

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu procurorii DNA
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close