Antena 3 CNN Actualitate DNA: Vâlcov oprea controalele antifraudă ale ANAF. Şpăgile erau discutate inclusiv în cimitir

DNA: Vâlcov oprea controalele antifraudă ale ANAF. Şpăgile erau discutate inclusiv în cimitir

DNA: Vâlcov oprea controalele antifraudă ale ANAF. Şpăgile erau discutate inclusiv în cimitir
14 Mar 2015   •   20:04

Referatul procurorilor DNA pentru arestarea primarului din Slatina scoate la iveală informaţii halucinante. Potrivit anchetatorilor, actualul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, ar fi primit milioane de lei în sacoşe de plastic.

Banii îi erau daţi în tranşe cuprinse între 400.000 şi un milion de lei, suspecţi din dosar afirmând că au fost situaţii în care s-au înâlnit cu Vâlcov chiar şi în cimitir. Sumele reprezentaru mita pentru diverse servicii pe care acesta le făcea, în complicitate cu Minel Prina, primarul din Slatina.

Procurorii scriu că "sumele s-au virat, pe baza acestei relaţii comerciale nereale şi în perioada 2010-2012, Vâlcov Bogdan Darius primind o sumă cuprinsă între 1 mil 500 si  - 2 mil de  euro, echivalentul în lei. (...) Remiterea sumelor de bani către Vâlcov Darius Bogdan s-a realizat în pungi de plastic în tranşe cuprinse între 400.000 şi 1 mil de lei, provenienţa banilor remişi fiind justificată de omul de afaceri ca fiind din vânzarea unor terenuri proprietate personală sau din retrageri în numerar din contul personal."

În plus, achetatorii îi acuză pe cei implicaţi în dosar că "pentru a împiedica efectuarea unui control de către Agenţia Naţională De Administrare Fiscală - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, la solicitarea lui Şuşală Lucian Petruţ au fost  distruse mai multe documente şi hard disck-uri" iar Darius Vâlcov ar fi intervenit la Direcţia Antifraudă de la ANAF.




×
Subiecte în articol: Darius Valcov DNA
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close