Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Bica scoate la lumină caracatiţa retrocedărilor. Cum funcţiona trio-ul Udrea-Bica-Topoliceanu de la Paris

Dosarul Bica scoate la lumină caracatiţa retrocedărilor. Cum funcţiona trio-ul Udrea-Bica-Topoliceanu de la Paris

Dosarul Bica scoate la lumină caracatiţa retrocedărilor. Cum funcţiona trio-ul Udrea-Bica-Topoliceanu de la Paris
Sursa foto: Foto captura Antena 3
21 Noi 2014   •   21:28

Cutremurul de la vârful Justiţiei scoate la lumină o maşinărie de făcut sute de milioane de euro. Implicaţi sunt controversaţi oameni de afaceri, avocaţi, magistraţi de top şi lideri politici. De la filiera franceză, a trio-ului Udrea-Bica-Topoliceanu de la Paris, şi până la mai târnărul şi foarte bogatul om de afaceri Stelian Gheorghe. Personaje controversate legate într-o caracatiţă a retrocedărilor, devoalată în exclusivitate la Observator.

Elena Udrea, Alina Bica şi Ana Maria Topoliceanu. De Ziua Îndrăgostiţilor, la Paris. Trei prietene la o sesiune de shopping de lux.

Luna trecută, când fotografiile au apărut în presă, fosta candidată la preşedinţia României a sărit ca arsă.

"Am o relaţie de amiciţie cu cele două şi obişnuim să mergem des la teatru sau la film. Nu văd de ce să fim urmărite până la Paris", a spus atunci Udrea.

În realitate, sunt mai mult decât trei prietene care se relaxează împreună. Pentru că, în jurul lor, pare să se ţeasă o reţea de multe milioane de euro.

Alina Bica este şefa DIICOT, iar poziţia i s-ar datora, conform surselor politice, relaţiei cu Elena Udrea.

A fost reţinută de procurorii DNA pentru că acum trei ani, când era la Comisia pentru despăgubiri la ANRP, i-ar fi băgat în buzunar lui Gheorghe Stelian aproape 90 de milioane de euro. Triplu faţă de cât i s-ar fi cuvenit din retrocedarea terenul din Plumbuita.

De fapt, Gheorghe Stelian alias STELU e personajul care gravitează în jurul celor trei prietene de shopping. Om de afaceri discret, dar controversat, pentru că a făcut o avere impresionantă din afaceri cu drepturi litigioase. La doar 38 de ani!

A treia tânără din escapada de la Paris, Ana-Maria Topoliceanu, a fost avocata samsarului imobiliar STELU.

Desigur, într-o altă afacere, dar la fel de dubioasă. Şi dezvăluită, în exclusivitate, de OBSERVATOR: retrocedarea proprietăţilor Tonolla. Afaceristul a cumpărat de la moştenitori drepturile pentru mai multe terenuri cu o sumă modică.

"Păi, eu nu prea mi-am luat bani. (....) Eu mi-am luat vreo 100 de mii de euro", spunea atunci Bogdan Tonolla, moştenitorul lui Maximilian Tonolla.

Cu documentele în mână, a obţinut mai multe terenuri în Capitală, vândute pe zeci de milioane de euro. Unul din ele, de DOUĂSPREZECE mii de metri pătraţi, a fost obţinut chiar sub Circul Globus. Gheorghe Stelian a cerut imediat primăriei o mică avere pentru acest teren. Îndrăzneala lui i-a înfuriat atunci pe consilierii locali.

Ana Maria Topoliceanu este plecată din ţară şi nu a putut să ne ofere un punct de vedere.

STELU Gheorghe n-a acţionat singur în afacerea Tonolla, ci alături de alt rechin imobiliar, Alexandru Faur. Cel care a preluat creditul de peste 3 milioane de euro al Elenei Udrea.

Legăturile cu Elena Udrea, prietena Alinei Bica şi a Anei Maria Topoliceanu, cu afacerile cu drepturi litigioase, nu se opresc aici.

Acelaşi om de afaceri Gheorghe Stelian, implicat in dosarul Alinei Bica este şi apropiat al fostului cuplu Cocoş-Udrea. Le-a vândut celor doi foşti soţ un teren de 900 mp în cartierul Floreasca unde a fost construit un bloc cu patru etaje.

Şefa PMP a plătit aproape un milion de euro pentru terenul din strada Chopin. La o zi după ce controversatul afacerist intrase în posesia lui. El cumpărase drepturile litigioase cu numai 10 mii de euro de la o... bătrână.

Contactat atunci de reporterii Observator, domnul STELU ne-a mărturist nonşalant că el a fost un pion în afacere.

Tot Gheorghe Stelian a pus mâna acum câţiva ani pe o uriaşă vilă a RAAPPS, la un preţ subevaluat: 5 milioane de euro!!!! O afacere dezvăluită tot de OBSERVATOR!

×
Subiecte în articol: Observator Alina Bica
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close